Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom je beter niet te veel in je ogen wrijft – Ouest-France Evening Edition

Waarom je beter niet te veel in je ogen wrijft – Ouest-France Evening Edition

Vermoeidheid, vervuiling, of gewoon omdat je een ui aan het snijden bent… Als je jeukende ogen hebt, is het moeilijk om de drang om erover te wrijven te weerstaan. Dit ogenschijnlijk onschuldige gebaar kan toch gevolgen voor de gezondheid hebben. Annotaties met Laurence Desjardins, directeur van de Franse Vereniging voor Oogheelkunde.

omdat Moevervuiling of zelfs omdat we uienschil…Het is soms moeilijk om de drang om in je ogen te wrijven te weerstaan. Dit ogenschijnlijk onschuldige gebaar kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Het wordt te vaak gedaan, met knokkels of met een vuist, en kan schadelijk zijn voor de ogen. “Je moet vermijden met je vingers in je ogen te wrijven, omdat ze niet per se erg schoon zijn, Laurence Desjardins, oogarts en gedelegeerd en wetenschappelijk directeur van Franse Vereniging voor Oogheelkunde. Door dit te doen, lopen patiënten het risico conjunctivitis te veroorzaken door microben af ​​te zetten op het bindvlies, het membraan dat het witte deel van het oog en de binnenkant van de oogleden bedekt. »

Deze infectie is voornamelijk bacterieel of viraal en wordt overgedragen door de ogen aan te raken. Maar voor Laurence Desjardins is het echte probleem met oogwrijven vooral te wijten aan: “ooglidhygiëne”.

Lees ook: Wat vertellen onze ogen over onze gezondheid?

Schuim door de oogleden zachtjes te masseren.

“Bij slechte ooglidhygiëne kunnen de talgklieren in de oogleden geïnfecteerd raken. Veel mensen hebben de neiging hun oogleden nooit te wassen. Waarom? Omdat ze bang zijn om zeep op ooghoogte te smeren, De specialist bevestigt. Als je gaat douchen, raad ik aan om zeep te gebruiken, je oogleden zachtjes te masseren en natuurlijk je ogen te sluiten. »

READ  In Straatsburg is de jacht op tijgermuggen in volle gang

Een techniek die blefaritis voorkomt, dit zijn infecties die de rand van de oogleden aantasten, aldus Laurence Desjardins. “Dit komt veel voor bij ouderen, Ze merkt op. Meestal is dit te wijten aan de aanwezigheid in de talgklieren van bacteriën van het stafylokokkentype, die micro-infecties van de traanklier veroorzaken. Dit kan uiteindelijk leiden tot een ontsteking van de oogleden en daar ongemak veroorzaken. »

Een ander probleem dat het gevolg kan zijn van te vaak wrijven in de ogen: hoornvliesbeschadiging. “Deze afslijting van het hoornvlies kan optreden na het wrijven van het oog in de aanwezigheid van een vreemd lichaam of optreden na het krabben met een vingernagel of tak,” Details op hun website het Institut laser VisionHet is gelegen in Parijs (Île-de-France).

Lees ook: Welke zeldzame ziekte heeft Marie-Sophie Lacarro, de nieuwsster van 13:00 uur van TF1,?

Hoe maak je je ogen goed schoon?

Dus in je ogen wrijven is geen onschuldig gebaar zoals je zou denken. Hoe kun je de drang weerstaan ​​om je handen naar je oogleden te brengen als je ogen jeuken? “Knipper meerdere keren om de verdeling van het traanvocht over het oppervlak van het hoornvlies te verbeteren.” “,” De Parijse Stichting adviseert.

Laurence Desjardins van haar kant is van mening dat gebruik de beste oplossing voor ooghygiëne is “Fysiologisch serum”. Patiënten kunnen ook kunsttranen proberen, maar die zijn minder eenvoudig. Ze moeten ook zorgen voor een goede ooglidhygiëne door ze niet te vergeten tijdens het douchen. »