Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom de duurste smartphones een kortere batterijduur hebben

Waarom de duurste smartphones een kortere batterijduur hebben

Het is een wereldwijde trend, duurdere smartphones hebben over het algemeen een kortere batterijduur. Met een DXOMARK-expert proberen we te begrijpen waarom.

De duurste smartphones zijn over het algemeen niet de beste in autonomie // Bron: Frandroid

De menigte dringt en snelt alle kanten op in een tumult dat meerdere dagen aanhoudt. In deze typische sfeer van een technische show, zittend op voorzichtig geplaatste stoelen op de Honor-stand op MWC 2023, neemt Olivier Simon, hoofd van de batterijafdeling bij DXOMARK, een paar minuten de tijd om ons te vertellen over de Honor Magic 5 Lite.

Waarom ? Simpelweg omdat de Magic 5 Lite de eerste plaats behaalde in de DXOMARK-autonomieclassificatie. Een interessant gesprek dat ons naar een interessant probleem brengt: waarom zijn de duurste smartphones vaak het minst autonoom?

Ongecompliceerd = duurzamer

Nadat hij het uithoudingsvermogen van een groot aantal smartphones voor DXOMARK heeft getest, deelt Olivier Simon een observatie: de smartphones met de beste autonomie zijn vaak van de instap- en middenklasse. Een ontdekking die ons nauwelijks verbaast fredroïde. We testen ook hoeveel telefoons elk jaar. In ons ViSer-testprotocol is het beste toestel nog steeds de Xiaomi Redmi 9T uit 2021.

Het Redmi-assortiment is goed vertegenwoordigd aan de top van onze ranglijst, samen met enkele referenties van Samsung Galaxy A of zelfs verschillende Lite-modellen van dergelijke en dergelijke fabrikanten. Als een paar duurdere modellen hier en daar in het eerste derde deel van de ranglijst terechtkomen, zijn ze duidelijk in de minderheid. Bij wijze van uitzondering moet worden opgemerkt dat veel Apple iPhones al een paar jaar schitteren vanwege hun uithoudingsvermogen ondanks hun hoge prijskaartje.

Twee belangrijke factoren

Olivier Simon legt dit feit uit met twee factoren: de definitie van het scherm en de volwassenheid van de technologieën.

READ  Test de nieuwe knop Downloaden op Windows

Scherm identificatie

Het eerste punt is misschien wel het meest voor de hand liggende: het scherm. Op high-end smartphones zetten fabrikanten het pakket met grote definities om veel pixels weer te geven.

Eer Magic 5 Lite // Bron: Frandroid

Het is echter duidelijk dat het weergeven van meer pixels noodzakelijkerwijs meer batterijverbruik vereist. Zelfs als merken deze zorg proberen te omzeilen met geavanceerdere en slimmere variabele verversingsfrequenties. Integendeel, bij een smartphone op instapniveau is het paneel meestal minder gedefinieerd en verbruikt het daarom minder stroom.

technologische volwassenheid

De flow-down theorie is controversieel in de economie. Bij technische producten daarentegen is dit makkelijker te controleren. Nieuwe technologieën komen dus over het algemeen binnen via de meest premium chipsets en worden vervolgens geleidelijk, in de loop van de jaren, uitgerold naar meer betaalbare apparaten. Innovatie is in het begin duur, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, wordt het gemakkelijker om tegen lagere kosten te integreren.

Smartphones in de top 10 beste batterijen van DXOMARK // Bron: screenshot

Het is echter juist dit detail dat een grote rol speelt in een betere autonomie voor meer betaalbare smartphones. ” De geïntegreerde technologieën zijn volwassener en de functies verbruiken minder energie Olivier Simon bevestigt. De energie-efficiëntie van geavanceerde chips, generatie na generatie, kan dus een belangrijke rol spelen bij het tegengaan van deze trend. 2022 markeert ook een belangrijke ontwikkeling dankzij de Snapdragon 8 Gen 2 en is bijzonder goed in deze oefening.

Een kwestie van evenwicht

Dat is het voor brede uitleg. Volgens het hoofd van DXOMARK is er echter een hele notie van evenwicht waarmee rekening moet worden gehouden wanneer het nodig is om de autonomie van een smartphone te evalueren. Er worden drie punten genoemd:

  • onafhankelijkheid zelf
  • Leveringssnelheid
  • Afvoer controle.
READ  Het hoofd van PlayStation verlaat het schip

Als de eerste twee punten voor zichzelf spreken, biedt het derde een subtiele maar belangrijke nuance om in gedachten te houden. “In mijn database heb ik bijvoorbeeld 70 of 80 mobiele telefoons met min of meer 5000 mAh”zegt onze gesprekspartner. Maar bij stresstesten Het varieert van 38 tot 85 uur “. Zelfs als het betekent om het voor de hand liggende te onthouden, is dit een goed voorbeeld dat aangeeft dat gelijke batterijcapaciteit niet noodzakelijkerwijs leidt tot vergelijkbare autonomie.

Daarom besteedt Olivier Simon speciale aandacht aan de beroemde lozingscontrole. De batterij van bijna 5000 mAh biedt daarom altijd een uitstekende autonomie, maar dit is hoe de fabrikant zijn technologie zal verbeteren om betere prestaties en een betere efficiëntie te verkrijgen. ” Bij DXOMARK hechten we veel waarde aan de juiste balans. »

Eer Magic 5 Lite // Bron: Frandroid

Zo neemt hij het voorbeeld van Honor Magic 5 Lite waarin hij groet ” Probeer hardware en software te integreren om niet te veel te consumeren Dit getuigde in zijn ogen Ervaring van de fabrikant die ook de garantie van kwaliteit is De gebruikerservaring is verbeterd, aldus de expert, die opmerkt dat een goede efficiëntie synoniem is met een goede tolerantie in alle toepassingen.

Onthoud dat DXOMARK beweert dat Honor Magic 5 Lite drie dagen meegaat zonder opladen en normaal gebruik. Wat kunnen we ernaar uitkijken om het op zijn beurt te testen, zodat we ons eigen idee kunnen krijgen van de autonomie van deze smartphone.


Onze collega’s van Numerama lanceren Watt Else, hun nieuwsbrief over toekomstige mobiliteit. Registreer hier Ontvang zeker het volgende nummer!

READ  Ontdek dit weekend de 8 Lenovo Ultrabooks tegen de beste prijzen – LaptopSpirit