Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom Burger King haatberichten naar duizenden smartphones stuurde

Waarom Burger King haatberichten naar duizenden smartphones stuurde

Bruce Bennett/Getty Images via AFP WANTAGH, NY – 16 MAART: Foto van de Burger King-banner zoals gefotografeerd op 16 maart 2020 in Wantage, New York. Bruce Bennett/Getty Images/AFP (Foto door Bruce Bennett/Getty Images Noord-Amerika/Getty Images via AFP)

Bruce Bennett/Getty Images via AFP

Burger King – Ter gelegenheid van Werelddag tegen pesten, aanstaande donderdag 10 november burger King Ik probeerde een publiciteitsstunt op sociale netwerken… die al snel een fiasco werd.

De dag ervoor, woensdag 9 november, ontvingen eigenaren van de fastfoodketen-app die de meldingen activeerden ongebruikelijke waarschuwingen: “Je bent lelijk”, “Je bent onzedelijk”, “Je bent nutteloos”

Het was nog maar enkele ogenblikken geleden dat de app gebruikers via nieuwe batches duidelijk maakte dat ze net een ervaring hadden gehad Provocatie Ook duizenden kinderen kunnen het slachtoffer worden.

“Het is lelijk om zoiets met humor op te nemen.”

Achter deze campagne wil Burger King eigenlijk klanten aanmoedigen om te komen dineren in zijn etablissementen om Les Papillons te helpen: KindermishandelingEn de Wiens verdiensten in King Jr Lists aan hen zullen worden gedoneerd.

Helaas voor het merk lijkt deze campagne niet veel mensen op sociale netwerken te overtuigen, en veel internetgebruikers begrijpen het proces niet goed of hebben er spijt van omdat het vroegere trauma’s herbeleeft van mensen die zijn lastiggevallen, Je kunt ook in de onderstaande berichten lezen.

“Heeft niemand gezegd dat het sturen van dit soort berichten naar ex-slachtoffers van intimidatie een stom idee is? Voor emotioneel onstabiele mensen?”vraagt ​​een gebruiker op Twitter. “Zo tegenstrijdig, het is lelijk om zoiets met humor op te vatten.”klaagt een ander.

Zie ook op HuffPost :