Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

vroege waarschuwingssignalen

Er zijn vier hoofdtypen dementie, die zich elk op een heel specifieke manier manifesteren. sudok1 – stock.adobe.com

Onze gezondheidstip – In Frankrijk wonen ongeveer 1,2 miljoen mensen met een cognitieve stoornis die hun onafhankelijkheid bedreigt. Hoe wordt primaire dementie herkend? Antwoord met twee experts.


De ziekte van Alzheimer en dementie: dit zijn de eerste tekenen om op te letten» Het is een van mijn favoriete artikelen Figaro. We nodigen je uit om het te ontdekken of nog eens te lezen.


Een oma die nooit je voornaam onthoudt, een onbevangen oom die je zonder filter je vier weetjes geeft, een oudere buurman die elke dag op hetzelfde tijdstip zijn gras maait… We hebben elkaar allemaal gekruist, op een bepaald moment in onze levens, van iemand met dementie, soms zonder het zelfs maar te vermoeden. En niet voor niets slaan deze neurocognitieve stoornissen relatief vaak toe. In Frankrijk lijden volgens rapporten momenteel meer dan 1,2 miljoen mensen aan de ziekte van Alzheimer. Artikel gepubliceerd in 2019 in een gespecialiseerd tijdschrift. Meer specifiek wordt ongeveer één persoon ouder dan 75 jaar getroffen, en bijna de helft van de niet-adolescenten. In plaats van eerst te worden verzwegen, zijn deze aandoeningen in de loop der jaren alleen maar erger geworden. Vandaar het belang om te weten hoe je ze vroeg kunt herkennen om je voor te bereiden op de toekomst.

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 88% om te ontdekken.

Zwarte vrijdag

-70% op een digitaal abonnement

Al geabonneerd?
Log in

READ  Een onverantwoordelijk persoon opent de deur naar een deltavariant in Polynesië