Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voormalig modemagnaat Peter Nygard is in Canada veroordeeld wegens aanranding

Voormalig modemagnaat Peter Nygard is in Canada veroordeeld wegens aanranding

Na een proces van zeven weken en vijf dagen beraadslaging werd de voormalige Fins-Canadese modemagnaat Peter Nygard zondag in Toronto, Canada, schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van vier vrouwen. De jury oordeelde hem ook niet schuldig aan het seksueel misbruiken van een van de vrouwen die tijdens het proces getuigden, en niet schuldig aan valse gevangenisstraf. De straf die aan de Fins-Canadese miljonair wordt opgelegd, wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

De zes aanklachten tegen de 82-jarige voormalige modebaas hebben betrekking op vier vrouwen en een 16-jarig meisje, wegens feiten gepleegd tussen 1988 en 2005. Toen hij de rechtszaal verliet, sloot de advocaat van Peter Nygard, Brian Greenspan, de mogelijkheid van hoger beroep niet uit.

Naast het proces in Toronto zal de voormalige ontwerper in twee andere Canadese provincies, Quebec en Manitoba, op soortgelijke aanklachten worden berecht. Er wordt ook verwacht dat hij zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij speciaal wordt vervolgd op beschuldiging van afpersing en sekshandel, voor acties tussen 1990 en 2020.

De wereld met Agence France-Presse

Het bijdragengedeelte is gereserveerd voor abonnees.

Schrijf u in om toegang te krijgen tot deze uitwisselingsruimte en bij te dragen aan de discussie.

Deelnemen

bijdragen

READ  In China stijgt het dodental in Shanghai volgens de autoriteiten tot 10 doden