Voordat hij in de Eerste Klasse tegenover Paris Saint-Germain stond, werd Dortmund op eigen veld verslagen door RB Leipzig

Na de eerste grote nederlaag van Bayern dit seizoen in de Duitse competitie in Frankfurt (1-5) voerde Dortmund opnieuw een slechte operatie voor de dag uit aan de top van het klassement.

Borussia, dat in het kwart van de wedstrijd nog op tien stond en Mats Hummels van het veld had gestuurd, gaf alles wat ze hadden tegen Leipzig, maakte eerst gelijk via Süle (1-1, 45+6) en gaf vervolgens het resultaat terug aan het einde van de wedstrijd via Volkrug. (2-3, 90+3).

Maar het was RBL die won en zichzelf vandaag een marge van vier punten op hun tegenstander bezorgde in de race om de Champions League. Een competitie die Dortmund woensdag opnieuw tegen Paris Saint-Germain tegenkomt, in de geest van lichte kwalificatiewedstrijden, maar wel de eerste plaats probeert te behalen. Voor Parijzenaars zal het ingewikkelder zijn.

Derde nederlaag in vijf dagen

Mbappe en zijn familie kunnen zichzelf geruststellen door te zeggen dat de Duitse vicekampioen zojuist zijn derde nederlaag in de laatste vijf dagen van het toernooi heeft geleden en uit de top vier is gevallen. Zijn nachtmerriestart aan de wedstrijd werd gekenmerkt door het logische wegsturen van Mats Hummels, die een kwartier in de wedstrijd een fout maakte op Luis Obinda op de grens van zestien meter van BVB, en de Duitse verdediger passeerde de voormalige Lens-speler.

READ  Live-uitzending - EK-finale - chaos op Wembley toen tientallen fans probeerden barrières op te werpen na gewelddadige botsingen voor de wedstrijd - video

Op 10-jarige leeftijd worstelde Borussia veel voordat ze zichzelf hulpeloos toonden in de openingswedstrijd ondertekend door RBL… Ramy Bensebaini die een hoekschop van David Raum in zijn eigen doel kopte (32e). Terwijl op Signal Iduna Park steeds vaker de eerste sirenes klonken, konden de spelers van Edin Terzic zich via Thomas Meunier en vervolgens Salih Ozkan eindelijk op voorsprong zetten, voordat Niklas Süle na de voorzet van Julian Brandt (minuut 45+6) gelijk maakte. ).

Toon in extra tijd

De bezoekers, die door dit gelijkspel van streek leken te zijn, namen de controle over de tweede helft over en herwonnen de leiding dankzij Christoph Baumgartner, die anticipeerde op het schot van Xavi Simons, dat werd geblokt door Coppell (54). Maar ondanks hun numerieke superioriteit gaf Dortmund het nog lang niet op tot de waanzinnige extra tijd.

Leipzig dacht een einde te hebben gemaakt aan alle spanning nadat een rebound werd afgehandeld door Youssef Poulsen (90+1), maar Niklas Volkrug gaf hoop aan de Ruhrclub, die meerdere keren heel dicht bij de gelijkmaker was, zoals deze poging. voordat Giovanni Reyna uit Plaswich werd verdreven (90+5).