Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor “Black Friday” riepen Amazon-medewerkers stakingen uit in ongeveer dertig landen, waaronder Frankrijk

Voor “Black Friday” riepen Amazon-medewerkers stakingen uit in ongeveer dertig landen, waaronder Frankrijk

Amazon-medewerkers worden opgeroepen om op vrijdag 25 november in dertig landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk, te staken ter gelegenheid van “Black Friday”.En de Dat vormt een van de hoogtepunten van de activiteit van de e-commercegigant.

Maak Amazon Pay CollectiveEn de Aan de basis van deze oproep beweert het met name dat de Amerikaanse groep zijn werknemers eerlijk beloont en afziet van belastingoptimalisatie. “Dit is de eerste keer dat Amazon wordt geconfronteerd met een oproep tot een internationale staking.”zei Monica De Silvestre, Verdi Federation Amazon-vertegenwoordiger. “Het is heel belangrijk, want je kunt een grote multinational als Amazon niet alleen op lokaal, regionaal of nationaal niveau tegenwerken.”voegde ze eraan toe.

Verdi kondigde aan dat het van plan is om het werk in tien van de logistieke centra van de groep in Duitsland stop te zetten, om de toepassing van collectieve overeenkomsten voor distributie en postorderverkoop te eisen, evenals het sluiten van aanvullende overeenkomsten om de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Bij Amazon zijn de bots sneller dan verwacht

De groep kondigde vrijdag aan dat de overgrote meerderheid van zijn werknemers in Duitsland normaal werkt, waarbij slechts negen van de twintig logistieke centra in het land door de beweging worden getroffen.

“Amazon biedt als werkgever een uitstekend salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden, allemaal binnen een aantrekkelijke en veilige werkomgeving.”Dat stelt een woordvoerder van het bedrijf in Duitsland gerust. In Frankrijk is op dit moment geen verstoring van de activiteit waargenomen in acht Amazon-distributiecentra in het land, aldus een lokale vertegenwoordiger van de groep.

READ  De man viel meer dan 20 kilo af door drie keer per dag McDonald's te eten
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Medewerkers van Worldline, het toonaangevende bedrijf voor online betalingen, staakten voor ‘Black Friday’

De wereld met Reuters