Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens het leger zijn sinds het begin van de aanval meer dan honderd Israëlische soldaten gedood

Volgens het leger zijn sinds het begin van de aanval meer dan honderd Israëlische soldaten gedood

Er werd gemeld dat Israëlische tanks in het centrum van Khan Yunis waren gestationeerd

Israëlische tanks arriveerden in het centrum van Khan Yunis, de belangrijkste stad in de zuidelijke Gazastrook, die het toneel werd van de hevigste botsingen, zo meldde persbureau Reuters op basis van ooggetuigen. Volgens bewoners bereikten de gepantserde voertuigen de hoofdader tussen het noorden en het zuiden van de stad na hevige gevechten tijdens de nacht, waardoor hun opmars vanuit de oostelijke wijken werd vertraagd, en bombardeerden Israëlische vliegtuigen de sector ten westen van de tankpenetratie.

“Het was een van de meest pijnlijke nachten. De weerstand was erg sterk. We konden de geluiden van schoten en explosies horen die urenlang niet ophielden.”Een vader die verzocht om niet-publicatie van zijn naam, vertelde Reuters dat hij in Khan Yunis aankwam nadat hij uit Gaza-stad in de noordelijke Gazastrook was gevlucht. De tanks arriveerden in de Gamal Abdel Nasserstraat in het stadscentrum. Sluipschutters namen posities in op de daken van gebouwen in de buurt. »

De overgrote meerderheid van de 2,3 miljoen inwoners van de Gazastrook is gedwongen te vluchten sinds het begin van de Israëlische reactie op de Hamas-aanval op Zuid-Israël op 7 oktober. Sommige zijn meerdere keren verplaatst. Volgens de Palestijnse Islamitische Jihad, die een bondgenoot is van Hamas en die de Gazastrook regeert, vechten leden van de beweging tegen Israëlische troepen in het gebied. Het Israëlische leger zei dat het de tunneltoegangscorridors in Khan Yunis had gebombardeerd en een commandogroep van gewapende Palestijnen had aangevallen die een hinderlaag aan het voorbereiden waren. Het maakte geen melding van de vooruitgang die zijn tanks hadden geboekt.

READ  Hamas-aanvallen: “Honderden” infiltranten zijn nog steeds in Israël, en de gevechten gaan vanavond door

Beide kampen maakten ook melding van hevige gevechten in de noordelijke Gazastrook, waar het Israëlische leger vorige maand zei dat het het grootste deel van zijn missie had volbracht. In dit gebied werden bij zonsopgang explosies gehoord en er werden rookkolommen gezien die van Israëlisch grondgebied kwamen.