Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens de lokale autoriteiten werden 200 gebouwen in brand gestoken, waarbij minstens vijf mensen omkwamen

Volgens de Russische autoriteiten waren zaterdag ongeveer 300 mensen en meer dan 90 voertuigen aan het werk om de vlammen te doven.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Er zijn verschillende branden aan de gang in de regio Krasnojarsk in Oost-Siberië. Op zaterdag 7 mei riepen de lokale autoriteiten de noodtoestand uit.

“Het vuur heeft zich verspreid naar meer dan 16 bevolkte gebieden, ongeveer 200 gebouwen, verschillende zagerijen, een kleuterschool branden, er zijn al doden”, Ministerie van Noodsituaties in deze regio op Telegram. Tot nu toe zijn er vijf doden geteld.

belmodus a “Moeilijk”De autoriteiten hebben de noodtoestand uitgeroepen in de regio. Volgens de autoriteiten waren ongeveer 300 mensen en meer dan 90 voertuigen betrokken bij het blussen van de branden. “Blussen wordt bemoeilijkt door weersomstandigheden – harde wind versnelt de verspreiding van branden en maakt ze moeilijk te blussen”voegde het plaatselijke ministerie eraan toe.

Ongekende branden teisteren Siberië al jaren. In 2021 kwamen bij branden, met name in Oost-Siberië, 16 miljoen ton koolstof vrij (de vierde grootste sinds het begin van de metingen in 2003), volgens het jaarlijkse Europese klimaatrapport.

READ  Vurig Denemarken verslaat Wales in ronde van 16