Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens de eerste schatting trekt de inflatie weer aan

Volgens de eerste schatting trekt de inflatie weer aan

Het CBS zal op 11 mei de definitieve consumentenprijsgegevens voor april bekendmaken. Rawf8 / stock.adobe.com

De consumentenprijsinflatie in Nederland is in april gestegen van 4,4% in maart naar 5,2% op jaarbasis in april, zo blijkt uit voorlopige schattingen die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag heeft vrijgegeven. De prijsstijging komt vooral door de energieprijzen, die vorige maand fors daalden (-21,8%) ten opzichte van maart (-28,2%), aldus het bureau in een persbericht.

De prijzen voor voedingsmiddelen, dranken en tabak stegen opnieuw (13,2%), zij het minder dan in maart (15,1%). De prijzen voor industriële goederen stegen in april met 8,3%, vergeleken met 8,8% in maart. Volgens de NOS was het cijfer van vorige maand het laagste sinds oktober 2021.

Volgens de door de EU geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP), een nog voorlopige schatting, stegen de consumentenprijzen in Nederland in april met 5,9% op jaarbasis. Het CBS zal op 11 mei de definitieve consumentenprijsgegevens voor april bekendmaken.


“data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

READ  Nederland regelt vluchten op Amsterdam Schiphol Airport