Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

voetbal.  Deze Bretonse zal regeren in de Women’s Military World Cup

voetbal. Deze Bretonse zal regeren in de Women’s Military World Cup

Women’s Military World Cup, tot 9 juli

Remy Faucon heeft ervaring in de Brittany League en D2 Women’s, en ze zal de komende dagen nog harder fluiten. In feite is de voorziening toegestaan ​​met Paotred Dispount d’Ergué-Gabéric Ze is een van de scheidsrechters die is gekozen om de Women’s Military World Cup te leiden, die nu tot 9 juli in Nederland wordt gehouden.

“Ik regeer al drie jaar in het Franse militaire herenkampioenschap, maar voor mij is dit een internationaal precedent”, juicht de 29-jarige vanuit de bus van het Franse nationale team tussen twee storingen in het telefoonnetwerk door. Hij maakte de reis naar Amsterdam met de spelers van het Franse nationale team, de titelverdediger en twee keer winnaars in zeven jaar tijd.

Het Franse militaire damesvoetbalteam voor het WK voetbal in Nederland. (Foto door Remy Faucon)

Remy Faucon, geboren in Mont-de-Marsan (Landes), kwam in december 2013 aan in Bretagne, nadat hij werd opgeroepen voor het leger. Tegenwoordig wordt ook een mariniersbrandweerman op de Lan Pehoe Naval Air Base, nabij Lorient, toegewezen aan het schiereiland Crouzon (29). “Ik woon in Quimper, maar ik ben aan het bouwen in Landudec (29), om het middelpunt te zijn van potentiële opdrachten”, zegt de soldaat.

Brandweerman, scheidsrechter, zelfde baan

Ondanks de veranderende geografie heeft de geaccrediteerde Finistère zijn passie voor voetbal nooit verloren. Zelfs toen zijn lichaam hem in de schaduw stelde. “Toen ik aankwam, speelde ik een paar jaar in D2, bij AS Penquesten (in Inzinzac-Lochrist, 56). Maar ik was vaak geblesseerd en ik moest kiezen. Geen scheenbeschermers meer, hallo fluiten.”

En de brandweerman bevindt zich daar, zowel financieel – “hij doet een beetje boter in zijn spinazie” – als wiskundig: “De brandweerman helpt me. Bij het manoeuvreren, als het fysiek zwaar is, moet je weten hoe je de juiste beslissingen neemt. Het is een beetje zoals de minuten. De laatste vijf of tien van de wedstrijd, waarbij de scheidsrechter vrij moet blijven. »

READ  Marc Overmars is wereldwijd geschorst vanwege intimidatiezaak

Deze week zal de soldaat meer dan ooit waakzaam moeten blijven, ook al voelen we ons voor hem veilig als scheidsrechter in het militaire voetbal. Er is meer respect. Het is bijna een deel van het werk. met plezier.”