Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vladimir Poetin houdt woensdag een bijeenkomst van de Veiligheidsraad…

Vladimir Poetin houdt woensdag een bijeenkomst van de Veiligheidsraad…

12:47 uur: Kremlin zegt dat mobilisatie ‘voorlopig’ niet voltooid is

Het Kremlin zei dinsdag dat de gedeeltelijke mobilisatie van honderdduizenden reservisten om te vechten in Oekraïne “voorlopig” niet was voltooid, maar dat verschillende regio’s het proces al hadden voltooid.

“Op dit moment is er geen presidentieel decreet” dat een einde zou maken aan de mobilisatie, vertelde Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov aan de pers.

Hij zei dat verschillende regio’s het mobilisatieproces hadden voltooid, maar hij gaf er geen aan. Het ministerie van Defensie heeft per regio quota vastgesteld. Sommigen zeiden dat ze deze operatie hadden voltooid”, beloofde hij ook dat de Russische autoriteiten niet meer zouden mobiliseren dan het aangekondigde aantal van 300.000 opgeroepen reservisten.

De aankondiging van een gedeeltelijke mobilisatie van president Vladimir Poetin op 21 september bracht tienduizenden Russen ertoe het land te ontvluchten om de dienstplicht te ontlopen. Vorige week zei Poetin dat hij verwachtte dat deze menigtegolf “over twee weken” zou eindigen, en erkende het falen ervan.

READ  Kemal Kilicdaroglu, de "stille kracht" die Recep Tayyip Erdogan uitdaagt