Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

VK op weg naar grootste spoorwegstaking in meer dan 30 jaar

VK op weg naar grootste spoorwegstaking in meer dan 30 jaar

De beweging, die komt na het mislukken van de onderhandelingen, zal plaatsvinden op dinsdag 21, donderdag 23 en zaterdag 25 juni. 50.000 medewerkers moeten deelnemen.

Vakbonden bevestigden zaterdag dat het VK zich voorbereidt op de grootste spoorwegstaking in meer dan 30 jaar nadat de onderhandelingen over betere lonen en arbeidsomstandigheden waren mislukt. “Ondanks de beste inspanningen van onze onderhandelaars, werd er geen levensvatbare overeenkomst bereiktRMT-secretaris-generaal Mick Lynch sprak zijn spijt uit aan het einde van enkele weken van discussies.

Hij bevestigde dat de historische spoorwegstaking zal plaatsvinden op dinsdag 21, donderdag 23 en zaterdag 25 juni. 50.000 medewerkers moeten deelnemen. Het wordt dinsdag groter en zal treinlijnen door het hele land en de Londense metro bereiken. Donderdag en zaterdag wordt het verkeer hervat, maar van maandag tot en met zondag wordt het vervoer onderbroken. Network Rail, dat de spoorweginfrastructuur van het land beheert, leverde slechts 20% van de dienstverlening, met de helft van het netwerk open, gedurende drie dagen van stakingen.

Verstoringen van verschillende evenementen worden verwacht

Volgens Mick Lynch ligt de bron van het conflictIn het besluit van de conservatieve regering om £ 4 miljard aan subsidies van Britse transportsystemen te verminderenRMT beweert met name dat Network Rail van plan is om ten minste 2500 onderhoudsbanen te schrappen als onderdeel van een besparingsplan van £ 2 miljard (ongeveer € 2,33 miljard).

Niemand wint tijdens een staking‘, hekelde een woordvoerder van de spoorbezorgingsgroep, met de nadruk op de garantie vanOnderhoud zoveel mogelijk services“.”Maar storingen zullen onvermijdelijk zijn en sommige delen van het netwerk zullen niet werken.Hij voegde eraan toe en riep gebruikers op om andere manieren van reizen te overwegen.

READ  Lees het artikel om het debat over de afschaffing van audiovisuele licentievergoedingen te begrijpen

De staking dreigt veel grootschalige sport- en culturele evenementen te verstoren, zoals het Glastonbury Music Festival, het Rolling Stones-concert in het Londense Hyde Park op zaterdag en de eindexamens voor sommige middelbare scholieren.


zie ook – Diplomaten in staking: wat de beweging onthult