Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Viskeuze suppletie, een ineffectieve methode!

primair

  • Artrose van de knie treft 30% van de mensen tussen 65 en 75 jaar.
  • Er is geen behandeling die artrose van de knie kan genezen.

Visco-elastische suppletie is een techniek die bestaat uit het injecteren van hyaluronzuur in gewrichten die zijn aangetast door artrose om hun mobiliteit te verbeteren en pijn te verlichten. In een recente studie gepubliceerd in Brits medisch tijdschriftEen internationale groep onderzoekers heeft de werkzaamheid en veiligheid van deze methode geƫvalueerd bij patiƫnten met artrose van de knie.

21.163 aanwezig

Om hun werk te doen, analyseerden de wetenschappers gegevens van 169 onderzoeken waarbij 21.163 mensen met artrose van de knie betrokken waren. Sommige deelnemers profiteerden van een verhoogde viscositeit en anderen kregen een placebo of geen behandeling. “Het primaire eindpunt was pijnintensiteit. Secundaire uitkomsten waren functionele en ernstige bijwerkingen,” De auteurs zeiden.

Lichte afname van pijn

Volgens de bevindingen was visco-elastische suppletie geassocieerd met een lichte afname van de pijnintensiteit in vergelijking met placebo. Hyaluronzuurinjecties zijn ook in verband gebracht met een verhoogd risico op ernstige bijwerkingen in vergelijking met een placebo. Wetenschappers waren van mening dat het wijdverbreide gebruik van visco-elastische supplementen voor de behandeling van artrose van de knie niet gerechtvaardigd was.


READ  De Hubble-telescoop is kapot, maar moet binnenkort opnieuw worden opgestart