Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vincent Bolloré kan zich na een lange strijd eindelijk de Lagardère Group veroorloven

Vincent Bolloré kan zich na een lange strijd eindelijk de Lagardère Group veroorloven

Tegen het einde van de strijd. Drie jaar en zeven maanden: zo lang deed de Franse mediamagnaat erover Vincent Bollorétrad in april 2020 via haar Vivendi-groep toe tot de hoofdstad van haar concurrent Lagardèreom officieel president te kunnen worden.

Deze week rondde Vivendi snel achter elkaar de verkoop af van haar uitgeverijen Robert Lafont, Le Robert, Nathan en Blon, samengevoegd tot de Edites-groep, en haar Gala-magazine. Dit waren de laatste behandelingen waar hij om vroeg Europese Commissie Om de concurrentie in de sectoren uitgeverij en beroemdheidsjournalistiek in stand te houden. De Stichting mag de overname van de groep door het moederbedrijf van Canal+ en Havas, die de komende weken wordt verwacht, niet langer belemmeren.

Vivendi, de derde grootste uitgeversgroep ter wereld

Vivendi bezit ongeveer 60% van de aandelen van zijn rivaal, maar heeft moeten wachten op goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteiten om de bijbehorende stemrechten volledig uit te oefenen. Sinds de aankondiging van Vivendi’s bod om Lagardère over te nemen in september 2021 is de mogelijkheid van een fusie, of zelfs een fusie, tussen de twee toonaangevende Franse uitgeverijen Editis en Hachette Livre (Grasset, Fayard, Livre de Pocket of Hatier), die, bovendien is het georganiseerd door een zakenman die bekend staat om zijn conservatieve opvattingen en heeft het uitgevers, auteurs en onafhankelijke boekverkopers enthousiast gemaakt.

In de loop van de maanden kreeg Brussel van Vincent Bolloré te horen dat hij het volledige bedrijf Editis verkocht aan de Tsjechische miljardair Daniel Kretinski. Deze deal werd uiteindelijk uitgevoerd voor een totaalbedrag van €653 miljoen, wat ver verwijderd is van de €829 miljoen die in 2019 werd betaald om de groep over te nemen.

READ  Percy heeft aangekondigd dat door de staat gegarandeerde leningen worden verlengd tot eind juni 2022

Maar deze grote korting en de aarzelende verkoop van Figaro door Gala blijven het minste van twee kwaden voor Vivendi, dat de op twee na grootste uitgeversgroep ter wereld wordt (een troef voor het produceren van verhalen en series op grote schaal), en een wereldwijd distributienetwerk in treinstations verwerft. en luchthavens en krijgt drie grote media in handen. Nationale nieuwsmedia ( DinarWedstrijd Parijs Europa 1).