Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vijf doden bij een aanval op de bezette regio Lugansk

Status update – Woensdagochtend beschuldigden de Russische autoriteiten het Oekraïense leger van de nachtbombardementen, waarbij vijf doden en 19 gewonden vielen.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

De Russische autoriteiten beschuldigden de Oekraïners ervan de Amerikaanse HIMARS-systemen te gebruiken. Cakber Puistje / Reuters

Een dodelijke aanval op de regio Lugansk, de evacuatie van Russische kinderen uit de grensregio’s, het schurkenleger dat beweert het laatste Oekraïense oorlogsschip te hebben vernietigd… Le Figaro evalueert de situatie.

Vijf doden bij een aanval in de bezette regio Lugansk

Nachtbombardement op een pluimveebedrijf in bezet Oekraïne Loegansk De Russische autoriteiten zeiden woensdag dat ten minste vijf mensen zijn gedood en 19 gewond, en beschuldigen het Oekraïense leger van het uitvoeren van de aanval. “De beschieting van het dorp Karpaty (gelegen op 35 kilometer ten westen van Loehansk, ed.’s note) door Oekraïense gewapende groepen (…) veroorzaakte 24 doden – vijf doden en 19 gewonden – en volgens voorlopige informatie werd het uitgevoerd met behulp van (Amerikaanse) systemen. Hemars ”, wees het Russische controlecentrum in Telegram op de veiligheidssituatie in de regio Lugansk.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Een pluimveehouderij en een terrein waar de arbeiders wonen, liepen volgens dezelfde bron tijdelijk schade op, die niet specificeerde of de slachtoffers soldaten of burgers waren. Maar in een eerste schatting, die een paar uur eerder werd gepubliceerd, bleek dat er vier arbeiders waren omgekomen. “De vijand vuurde vier raketten afZe zei.

Evacuatie van kinderen uit gebombardeerde Oekraïense grensgebieden

Woensdag kondigden de Russische autoriteiten aan dat ze waren begonnen met het evacueren van kinderen uit sommige Oekraïense grensgebieden die enkele dagen geleden waren blootgesteld aan hevige bombardementen, omdat ze zich zorgen maakten over “De situatie verslechterde“.

Vanaf vandaag halen we onze kinderen uit de districten Chebekinsky en Grayvoronskyzei Vyacheslav Gladkov, districtsgouverneur Belgorod Waar zijn deze twee regio’s? “Vandaag wordt de eerste groep van 300 kinderen naar Voronezh gestuurdHet is een stad ongeveer 250 km naar het noordoosten, en dus verder van de Oekraïense grens.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Een beschadigde straat na wat wordt gezegd dat Oekraïense troepen beschieten in de stad Chebykino, in de regio Belgorod, op deze foto vrijgegeven op 31 mei 2023. Gouverneur van de regio Belgorod / Reuters

Het Russische leger beweert het laatste Oekraïense oorlogsschip te hebben vernietigd

Rusland heeft woensdag de verantwoordelijkheid voor de vernietiging opgeëist Odessa (Zuid-Oekraïne) voor een landingsschip Joeri Oliverenkogepresenteerd door Moskou alslaatst“Een oorlogsschip van de Oekraïense marine is nog steeds operationeel.

Op 29 mei, als gevolg van een uiterst nauwkeurige aanval door de Russische luchtmacht op de aanlegplaats van militaire boten in de haven van Odessa, het laatste oorlogsschip van de Oekraïense marine, Joeri Oliverenkowerd vernieldDat meldt het Russische ministerie van Defensie in een verklaring.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

READ  Luchtvaartmaatschappijen brengen geen Fransen meer naar Niamey