Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vier dingen die u moet weten over het nieuwe “FR-Alert”-systeem, dat u op uw smartphone waarschuwt bij een zwaar ongeval

Binnenkort mobiel alert bij een zwaar ongeval? Tijdens de hevige stormen die een leven eisten, van de nacht van zaterdag 4 juni op zondag 5 juni, communiceerden de Franse autoriteiten vooral via sociale media. In de toekomst zullen de Fransen een melding op hun mobiele telefoons kunnen ontvangen. Frankrijk is begonnen met de invoering van het “FR-Alert”-systeem, waarmee in het geval van een ernstig ongeval zoveel mogelijk mensen in het gebied in kwestie kunnen worden gewaarschuwd. Dit is waar dit nieuwe apparaat uit bestaat, dat eind juni zal worden verspreid, aldus minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin.

1Er wordt een waarschuwing verzonden voor elk soort zwaar ongeval

Concreet kunnen mensen in een gebied met gevaar een melding op hun smartphone ontvangen, vergezeld van een hoorbare waarschuwing en trillingen, zelfs in de stille modus. Aan de andere kant ontvangt de telefoon niet in vliegtuigmodus of uit-modus.

in uitspraakGeciteerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken “TWat voor soort grote gebeurtenis zou het rechtvaardigen om de betrokken bevolking te waarschuwen voor veiligheid?. Dit omvat natuurrampen (overstromingen, stormen, orkanen, branden, tsunami’s, vulkaanuitbarstingen) en ongevallen doorBiologisch en chemisch (vervuiling, gaslek, nucleair ongeval), gezondheid (epidemie, pandemie en ongevallen in de voedsellandbouw), ttechnologische en industriële (storing van telecommunicatie, ernstige ongevallen op wegen, spoorwegen of luchtvaartnetwerken, industriële ongevallen), aEen gevaarlijke gebeurtenis voor de openbare veiligheid of een daad van terroristische aard.

De waarschuwing bevat informatie over de aard van het gevaar, de locatie en het gedrag dat moet worden gevolgd om zichzelf te beschermen. Android-smartphones zijn al geconfigureerd om deze waarschuwingen te ontvangen. Dit nieuwe systeem hoeft niet te worden beïnvloed door registratie, en het is ook niet toegestaan ​​voor de staat om locatiegegevens te verzamelen.

READ  Wall Street eindigt in het rood, correctie voor Nasdaq - 19-01-2022 om 22:53

2Test voor volledige publicatie eind juni

waarschuwingssysteem, Aangekondigd in 2020 Na de brand in de Lubrizol-fabriek in Rouen, zal deze vanaf eind juni op volle capaciteit draaien in Frankrijk en in het buitenland. Europese richtlijn Frankrijk was genoodzaakt om zich vóór 21 juni 2022 met een dergelijk systeem uit te rusten. Tegen die tijd zijn mogelijk al meldingen verzonden als onderdeel van civiele veiligheid of openbare veiligheidsoefeningen.

voor eind juni, “Ontvangst van deze melding rechtvaardigt geen actie van de bewoners, noch vereist het respect voor enig veiligheidsgedrag.”Het ministerie vervolgt in een persbericht. Zo werd de FR-Alert van 16 tot 19 mei getest in Bouches-du-Rhône, tijdens Domino civiele veiligheidsoefening 2022Wat sommige locals verraste.

3SMS-vrije technologie

FR-Alert is gebaseerd op cellulaire uitzendtechnologie (“Cel-uitzending”), die al jaren wordt gebruikt in veel Europese landen, de Verenigde Staten en Japan. Het is niet afhankelijk van sms, maar van de golven die worden uitgezonden door communicatieantennes.

Functie: Meldingen zijn lichter dan sms, waardoor het netwerk niet verzadigd raakt als het naar een groot aantal mensen wordt verzonden. Aan de andere kant is het gebaseerd op 4G, wat traditionele telefoons uitsluit. Het ministerie van Binnenlandse Zaken voegde eraan toe dat het geolocatie-sms-systeem daarom op een later tijdstip zal worden ingezet.

4Apparaat afkomstig van een SAIP-toepassingsfout

Cellulaire omroep vereist grote infrastructuurupgrades van de kant van operators en overheidsdiensten. Dit is de reden waarom Frankrijk eerst probeerde een app te maken om dezelfde functies uit te voeren. Het initiatief, in 2016 gelanceerd onder de naam SAIP, mislukte. De app downloadde slecht en werkte vaak niet op tijd, zoals gebeurde tijdens de aanslag in Nice of de terroristische aanslag op een Aude-supermarkt in maart 2018.

READ  Sommige reactorstops werden verlengd tot het einde van het jaar vanwege corrosieproblemen

Sinds de uitschakeling in 2018 hebben de autoriteiten vooral waarschuwingsberichten gecommuniceerd via sociale netwerken. De FR-Alert wordt ook toegevoegd aan bestaande alarmsystemen, die ook sirenes en omroepberichten op tv en radio bevatten.