Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Videocensuur van sluiting in Shanghai maakt Chinese internetters boos

Videocensuur van sluiting in Shanghai maakt Chinese internetters boos

De video werd vrijdagavond breed gedeeld op het sociale netwerk WeChat. Maar binnen een paar uur wisten de censoren alle sporen ervan uit te wissen.

Een virale video die de gevolgen van de opsluiting van Shanghai voor zijn inwoners laat zien, is zaterdag door censoren van het internet in China verwijderd, wat tot misverstanden en zelfs verontwaardiging onder internetters leidde. De economische hoofdstad van China, met een bevolking van 25 miljoen mensen, wordt geconfronteerd met de ergste verspreiding van Covid-19 sinds het begin van de epidemie.

Zaterdag maakte het ministerie van Volksgezondheid 12 nieuwe sterfgevallen en meer dan 23 duizend nieuwe positieve gevallen bekend in Shanghai. Dat is een herstel van bijna 6.000 gevallen van de dag ervoor. Lokale autoriteiten schrijven deze nieuwe toename met name toe aan overbevolking in een aantal van de oudere appartementsgebouwen, waar keukens en toiletten worden gedeeld.

Bijna alle inwoners van Shanghai zijn sinds begin april aan huis gekluisterd. Veel bewoners hebben moeite om aan verse producten te komen en een dokter te zien. gerechtigd “Seo Ji Sheng«(«april klinkt‘), de zes minuten durende video is een lange reeksopname van Shanghai, gefilmd vanuit de lucht.

De auteur voegde aan deze zwart-witfoto’s, in chronologische volgorde, een reeks geluiden toe van persconferenties, video’s op sociale netwerken of telefoontjes van bewoners.

Chaos in quarantainecentra

De video begint met de stemmen van politici die aan het begin van de uitbraak in maart verklaren dat een korte preventieve lockdown onwenselijk is vanwege de economische gevolgen ervan. Deze aanvankelijke aarzeling leidde tot een explosie van het aantal positieve gevallen, wat uiteindelijk leidde tot de huidige opsluiting die naar verwachting enkele weken zal duren.

READ  De situatie wordt erger, evacuaties gaan door

De video toont de gevolgen met ongeveer twee dozijn audioclips: gevangen bewoners die geen eten of medicijnen kunnen krijgen of naar het ziekenhuis kunnen; Voorkom dat de man terugkeert naar zijn buurt. Of een vrouw die de chaos in quarantainecentra beschrijft.

De video werd vrijdagavond breed gedeeld op het sociale netwerk WeChat. Maar binnen een paar uur wisten de censoren alle sporen ervan uit te wissen.

De auteur geeft alleen ruwe feiten. Er is niets provocerend!“, zaterdag boos een gebruiker van het sociale netwerk Weibo, discussies over dit onderwerp zijn bijna volledig gecensureerd. “Deze video is niet privé, de inhoud is al bekend. Maar het feit dat ik zie dat zelfs dat gecensureerd wordt, stoort me. Daarom heb ik het opnieuw in mijn topic geplaatst.Een andere gebruiker schreef.

Als teken van ontevredenheid deelden veel netizens muziekvideo’s van twee nummers met protestteksten op WeChat: “Hoor je mensen zingen?“(Van de musical”Les Misérables“) En “Weer een kras op de muur(Van de band Pink Floyd). De eerste is de oproep tot rebellie. Hij heeft vooral kritiek op de tweede.gedachtenbeheersing“.