Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

video.  “Het duurt hele weekenden…” In de familiegarage bouwen deze twee tieners een kleine waterstofauto

video. “Het duurt hele weekenden…” In de familiegarage bouwen deze twee tieners een kleine waterstofauto

Basis
Met de hulp van twee andere klasgenoten ontwierpen Gabin, 14, en Jules, 17, een miniatuur waterstofvoertuig. Het team won hun plaats op de Internationale Modelleringskampioenschappen in Los Angeles. Jongeren hebben financiële steun nodig om hun project in Californië te presenteren.

Jules en Jabin hebben geleerd geduldig te zijn. De twee broers haasten zich niet om de geringste mechanische beweging uit te voeren. In de familiegarage liggen op een grote tafel allerlei miniatuuronderdelen, omringd door gereedschap. De ruimte wordt gedeeld tussen het ene lichaamsdeel en het andere, meer op de motor gerichte deel.

De twee tieners verdelen de taken verstandig om productiever te zijn. “hier Watersticktank. “Er zit 30 bar in, en dat is de samenstelling van onze waterstoftank”, legt Gabin op wetenschappelijke wijze uit. “Met deze batterij, die beperkt is tot 50%, naderen we een autonomie van 1 uur en 40 minuten, wat bijzonder fenomenaal is”, vervolgt Jules.

Op weg naar Californië

Samen met hun vrienden Maxime en Raphael zijn deze tieners gepassioneerd door het maken van modellen. Deze hobby bestaat uit het maken en besturen van miniatuurvoertuigen. Het kleine voordeel van deze broers en zussen is dat ze niet geïnteresseerd zijn in het elektrische prototype; Nee, de jongens bouwden eigenlijk een kleine auto op waterstof.

Van het ontwerpen van het model tot het rijden, inclusief het 3D-printen van de onderdelen, de broers en zussen en hun twee vrienden ontwikkelden alles zelf. “We zijn hier al een tijdje mee bezig. Het duurt hele weekenden, en soms werken we ook ’s avonds in de auto”, legt Jules uit, met een schroevendraaier in de hand.

READ  Mogelijke nederlaag genoemd op de Russische televisie

Als het om mechanica gaat, zijn de broers bijna autodidact. Natuurlijk hielp een mentor hen bij het rijden en het maken van modellen, maar het waren vooral de lange uren die ze in de familiegarage doorbrachten waardoor Jules en Jabin konden oefenen: “In de loop van de tijd leerden we sleutelen”, zegt de jonger. “We zijn al iets meer dan twee jaar gepassioneerd door het maken van modellen”, legt hij uit onder de bewonderende ogen van zijn ouders.

Een riskant avontuur

Met hun team van vier jonge piloten of ingenieurs hebben de broers al aan verschillende lokale of nationale wedstrijden deelgenomen. Zij hebben zich gekwalificeerd voor het toernooi Die zal plaatsvinden in Californië. “Gezien onze verschillende prestaties en de tijden die we al hebben behaald, hebben we een goede kans om dit evenement te winnen”, legt Jean-Charles uit, mentor van de tieners en dit team.

In hun garage bouwden Gabin en Jules samen met twee andere vrienden een auto op waterstof.
DDM Matthijs Guardian

Het Kwartet zoekt nog naar manieren om deze reis te financieren. Ze zijn al naar de gemeenten gegaan om een ​​envelop aan te vragen. Ze proberen ook enkele bedrijven of begunstigden te identificeren die hen kunnen helpen. “We zoeken zo’n 12.000 euro. Zonder dat bedrag kan het team niet vertrekken. Zonde want daar hebben ze een reële kans om te schitteren”, overtuigt Jean-Charles. Het is mogelijk om dit jonge team te helpen door een beetje geld in het fonds te steken of door hen te sponsoren

READ  Doorboord door een hert voor haar deur: een zestigjarige vrouw wordt doorboord in haar been