Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verwijder deze apps dringend van je telefoon, ze kunnen je bankrekening vernietigen!

Denk je dat je telefoon veilig is voor virussen? Ben je nergens bang voor? Denk nog eens na. Sommige apps nemen zelfs graag uw geld aan of installeren malware. wij een handeling Het gaat erom dat u ervoor zorgt dat u er voorgoed vanaf komt.

Joker malware geïnfecteerde applicaties!

Dankzij cybersecuritybedrijf Padreo weten we meer. Ik besloot op onderzoek uit te gaan. Het bleek zeer succesvol. Het bedrijf ontdekte zelfs dat vier apps die beschikbaar zijn in de Google Play Store besmet waren met de Joker-software. Deze laatste steelt echter de privégegevens van gebruikers, maar ook hun geld. We hebben het hier over 100.000 mensen, want dat is het aantal geregistreerde downloads.

Maar hoe kan een app, weliswaar besmet met software, geld stelen van gebruikers? Het is heel simpel. Door verborgen abonnementen aan te maken neem je geld aan. Het probleem is dat omdat deze abonnementen verborgen zijn, de abonnee dit pas beseft als de eerste overschrijving is gedaan.. En dan hebben we het niet over kleine abonnementen van minder dan tien euro. Vaak wordt 50 euro in mindering gebracht. Dankzij malware kunnen apps ook stille schermafbeeldingen maken. Zo hebben ze toegang tot privé-wachtwoorden.

Dit is niet alles. Met Joker kunnen ook andere apps op de telefoon worden geïnstalleerd, maar dan op de achtergrond. Je realiseert je niets. Ze worden echter vaak geïnfecteerd door andere, krachtigere programma’s. Deze programma’s sturen oplichtingsaanbiedingen direct Aan de telefoon.

Hoe voorkom je het downloaden van getroffen apps?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om te voorkomen dat je wordt opgelicht. Want voor alle mensen die wel een telefoon hebben maar niet over de benodigde kennis beschikken, is het heel moeilijk om niet bedrogen te worden. We raden daarom aan om allereerst te verwijzen naar het ontwikkelaarsprofiel in de Play Store. Pas op als je maar één app ziet. In feite maken ontwikkelaars met een (slecht) idee over het algemeen één app per account.

READ  Pokémon Sparkling Diamond en Sparkling Pearl: videovergelijking tussen de originelen op de DS en de nieuwe versies op Switch

Vergeet niet het privacybeleid te lezen. Hoe korter het is, hoe gevaarlijker het is. We raden je aan om gewoon te vertrouwen op bekende apps of vertrouwde en gerenommeerde websites. Het is de beste manier om niet misleid te worden. Wanneer u een app downloadt, vraagt ​​deze ook om uw toestemming voor andere toegang. Voel je vrij om te weigeren als je merkt dat de app bijvoorbeeld niets met de microfoon te maken heeft. Waarom vraagt ​​u om toegangsrechten? Doe voorzichtig!

Hoe verwijder je het virus van je telefoon?

Vooral Android-apparaten zijn kwetsbaar. Daarom is het raadzaam om eerst een programma te hebben Antivirus. Dit is de zekerste manier om veilig te zijn. Maar wat als u een virus op uw telefoon opmerkt? Start de telefoon eerst opnieuw op in de veilige modus. Open vervolgens Instellingen en blader door de lijst met recent geïnstalleerde apps. waarom ? Let op verdachte activiteiten. Verwijder alle software waarvan u denkt dat deze verdacht is. Activeer ten slotte Play Protect van Google. Voer indien mogelijk bestandsanalyses uit telefoon. Tegenwoordig bieden ze allemaal interne software die telefoons opschoont.

Dat weet je nu. Download alleen geverifieerde apps om uw telefoon beter te beschermen. Let bij het installeren op de rechten die u verleent. Weiger zonder aarzeling degenen die u vreemd lijken. Als u spam ontvangt, klik dan nooit op de verzonden links. Verwijder het automatisch. Voer ten slotte systeemupdates uit wanneer deze beschikbaar zijn. Nieuwe bug-fixing-systemen en verbeteren Veiligheid. Zorg altijd voor de nieuwste versie.

Dankzij deze verschillende tips zet je alle kansen om veilig te zijn aan je zijde. Het zou belachelijk zijn als hij zijn bankrekening leeg zou zien, want… met eenvoudige De app staat op zijn telefoon, vind je niet? Dus wees voorzichtig!

READ  WhatsApp kan het eindelijk gebruiken zonder smartphone