Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verschillende Franse luchthavens zijn woensdag lamgelegd door een computerstoring

De Parijse luchthavens Orly en Roissy Charles de Gaulle werden getroffen, evenals de luchthaven Gare du Nord. Volgens Paris Aéroport is het nu tijd voor een “geleidelijke terugkeer naar normaal”.

De nationale storing had gevolgen voor het Parafe-systeem op verschillende Franse luchthavens en op Gare du Nord, waardoor er op woensdag een vertraging van maximaal een uur ontstond in Roissy Charles-de-Gaulle, maar zonder dat dit leidde tot de annulering van een vlucht of trein. Volgens de luchthaven van Parijs zijn dinsdagavond de eerste technische problemen geconstateerd.zonder enig effect te veroorzakenOp dit moment. Woensdag rond 14.00 uur liet het bedrijf op zijn Twitter-account weten dat de stroomstoring nu voorbij is en dat “Geleidelijke terugkeer naar normaal».

Het Parafe-systeem, dat wordt gecontroleerd door de grenspolitie, gebruikt gezichtsherkenning om de authenticiteit van het paspoort te valideren en de gelijkenis van de foto met de drager te controleren. Het wordt gebruikt voor grensovergangen en dus vertragingen die optreden bij Gare du Nord voor reizigers naar het VK. Volgens de informatie verzameld door LCI, zou het een mislukking zijn in verband met dossierconsultatie. Toen de passagiers hun paspoort controleerden, werden de politiedossiers niet geraadpleegd en bleef de passagier dus vastzitten in de luchtsluis.

De twee Parijse luchthavens, Orly en Roissy Charles de Gaulle, werden getroffen, namelijk Gare du Nord en alle andere Franse luchthavens met internationale verbindingen, en zijn daarom uitgerust met dit controlesysteem. Volgens Aeroport zijn woensdagochtend de eerste vertragingen opgelopen, toen sommige passagiers op de luchthaven Roissy Charles de Gaulle meer dan een uur moesten wachten voordat de situatie zich stabiliseerde. “Op andere luchthavens was de wachttijd ongeveer twintig minutenbevestigt de luchthaven van Parijs.

READ  Ook voor de begunstigden van Asa'ib Ahl al-Haq

zie ook – ‘It takes hours’: Personeelstekorten zorgen op de luchthaven van Amsterdam voor lange wachtrijen