Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verbluffende sprong in psychische problemen bij jonge Zwitserse vrouwen

Voor het eerst namen psychische stoornissen in 2021 toe tot de belangrijkste oorzaak van ziekenhuisopname onder jongeren tussen de 10 en 24 jaar in Zwitserland.

Jonge Zwitserse vrouwen worden gemiddeld in het ziekenhuis opgenomenOngeëvenaardHet Rijksbureau voor de Statistiek zei maandag dat er het afgelopen jaar sprake was van psychische problemen, wijzende vingers Covid-19-pandemie.

Voor de eerste keer, Geestelijke ziekte De toename in 2021 is de belangrijkste oorzaak geworden van ziekenhuisopnames onder jongeren tussen de 10 en 24 jaar in Zwitserland, zei het Federaal Bureau voor de Statistiek (FSO) vóór infecties. Net als elders zien jonge Zwitsers een toename van psychische problemen en ziekenhuisopnames tussen 2012 en 2019 met gemiddeld 3,4% in deze leeftijdsgroep.

Zie ook – Mary Estelle Dupont: “Alle hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg zijn zeer alert”

Maar vorig jaar vond de FSO-analyse een significante toename van 26% in ziekenhuisopnames van meisjes en jonge vrouwen met mentale en gedragsproblemen. “Onder jonge vrouwen is dit echt een ongekende toename… het is uitzonderlijkTania Andriani van de gezondheidsafdeling van OFS vertelde AFP.

Voor mannen van dezelfde leeftijd stegen die opnames met 6%, zegt het Census Bureau. De jongste meisjes, in de leeftijd van 10-14 jaar, worden het meest getroffen (+52%). In 2021 lag 1% van de meisjes tussen de 10 en 14 jaar in het ziekenhuis vanwege psychische problemen.

Spring uit de depressies

OFS gaf geen verklaring, maar mevrouw Andriani erkende dat “De pandemie heeft zeker een rol gespeeldBij het vergelijken van het maandelijkse aantal ziekenhuisopnames met epidemiologische maatregelen, zei ze, waren er duidelijke overeenkomsten, met de nadruk op “Een enorme verandering in het functioneren van de samenleving“.

Er zijn onvoldoende gegevens om een ​​direct verband vast te stellen, maar de Wereldgezondheidsorganisatie heeft aangegeven dat de pandemie de geestelijke gezondheid heeft aangetast. Gevallen van angst en depressie namen alleen al in 2020 wereldwijd met meer dan 25% toe, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie.

De OFS-studie vond ook een toename van het aantal depressies, met name onder jonge vrouwen in Zwitserland, met een toename van 14% in 2020, voordat het vorig jaar opzwol tot 42%.

Bij jongeren was de stijging in 2021 14%. Nog verontrustender is dat vorig jaar 3.124 jongeren van beide geslachten in het ziekenhuis zijn opgenomen wegens zelfbeschadiging en zelfmoordpogingen, een stijging van 26% ten opzichte van 2020. 70% van deze gevallen .

Zie ook – Geconfronteerd met de angst van een wereld in crisis, trekt een EHBO-opleiding voor geestelijke gezondheid steeds meer aan

READ  Spanningen lopen dramatisch op in Azië: Taiwan schiet voor het eerst een Chinese drone neer