Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verbazingwekkende gang van zaken! SNCF maakt een einde aan het huidige transformatieproject van Gare du Nord

Verbazingwekkende gang van zaken! Minder dan een jaar na het akkoord tussen de SNCF en de stad Parijs over de verbouwing van Gare du Nord, maakte de spoorweggroep dinsdagavond bekend dat het het huidige transformatieproject, geleid door een joint venture tussen vastgoedontwikkelaar Citruss, stopzet. Aangesloten bij de Auchan Group en SNCF Gares et Connexions. Dit is te wijten aan “onaanvaardbare afwijkingen van contractuele verplichtingen” aan de kant van de franchisegever. Het enorme project was om het gebied van de Parijse terminal, de eerste in Europa, te verdrievoudigen in afwachting van de Olympische en Paralympische Spelen van 2024.

Ter herinnering, de spoorweggroep selecteerde Auchan Real Estate in juli 2018 om de oppervlakte van het station van Parijs te verdrievoudigen ter voorbereiding op de Olympische Spelen van 2024. Meer specifiek, dit project werd in juli door de Raad goedgekeurd door de stad Parijs uit Parijs 2019 en de concessie is in 2019 toegekend aan SA Noordstation2024 (StatioNord), een joint venture opgericht door SNCF Gares & Connexions (34%) en Ceetrus (66%), waarbij laatstgenoemde de speler is die verantwoordelijk is voor ontwerp, zaken en financiering.

1 miljard euro extra kosten

In juli werden Gares et Connexions gewaarschuwd voor een ontsporing van de geraamde kosten van het bedrijf, waardoor de rekening opliep tot meer dan 1,5 miljard euro, tegen de 500 miljoen die eind 2020 nog werd verwacht, en een “aanzienlijke vertraging” die dit verhinderde. Voltooid door de Olympische Spelen van 2024

De SNCF belooft nu “het Gare du Nord snel aan te passen” aan de Rugby World Cup in 2023 en de Olympische Spelen van 2024, en “een nieuw transformatieproject te ontwerpen (…) ontwikkeld in nauw overleg met relevante publieke actoren”.

READ  Man valt twee stewardessen seksueel aan en wordt vastgebonden door passagiers

Citrus herinnert er van zijn kant aan dat sinds het concessiecontract werd gesloten in februari 2019, het vernieuwingsproject vele ontwikkelingen en beroepen heeft gekend die een blijvende impact hebben gehad op de uitvoering ervan.

Na een lange discussie met de burgemeester van Parijs (die het dossier oorspronkelijk goedkeurde), werd in november 2020 een minder ambitieuze versie van het project aangenomen, wat moeilijkheden niet voorkwam.

Gare du Nord transformatie: Parijs wint de strijd tegen SNCF

Verlaat het winkelcentrum Gare du Nord

Nicolas Bonnet Olde, voorzitter van de gekozen Parijse communisten, is blij met wat hij ziet als de “verlating van het winkelcentrum in het Gare du Nord”, en juicht de “overwinning toe op een project dat de particuliere sector een trotse positie heeft gegeven” ten koste van de behoeften van de gebruikers.

“Bewijs dat een beroep doen op de particuliere sector altijd leidt tot exorbitante budgetoverschrijdingen”, verwelkomde Danielle Simonet de Parijse adviseur overheidsfinanciën en vroeg de burgemeester van Parijs “eindelijk te luisteren naar het protest van bewoners, gebruikers en verenigingen.” Gekozen communisten in Ile-de-France eisten de stopzetting van een ander project waarin ze concurreren, de CDG Express, de uitdrukkelijke verbinding die de hoofdstad in 2025 zal verbinden met de luchthaven van Roissy. Van haar kant vertelde Valerie Becresse op de Grand Summit in Parijs dat ze wil dat het CDG Express-project slaagt.

Het stadhuis roept op om de upgrade van het station niet uit te stellen

Laat in de avond reageerde de gemeenteraad van Parijs door op te roepen de modernisering van het gebouw niet uit te stellen, met de Spelen van 2024 in aantocht. “De gemeente herinnert eraan dat de modernisering en renovatie van het station niet opnieuw mag worden uitgesteld”, zegt ze. schreef in een persbericht, waarin ze “volledig werd gemobiliseerd naast SNCF.” Gares & Connexions”.

“We zijn klaar om te beginnen aan een nieuw regeneratieproject voor Gare du Nord dat ten dienste staat van gewone gebruikers, stedelijke integratie en multimedia. Dit project zou moeten kunnen starten in de Olympische en Paralympische Spelen 2024”, legt Emmanuel Grégoire uit , PS Anne Hidalgo Eerste vice-burgemeester , Geciteerd in het persbericht.

“Bewoners van District 10 (het gebied waar het station zich bevindt, noot van de redactie) willen een nieuw, groener project (…) dat hun erf eindelijk bevrijdt van het autoverkeer en de vele voertuigen die daar elke dag geparkeerd staan. De ambitie is om vergemakkelijken de opening van het station ernaast door meer ruimte te bieden voor openbaar vervoer, voetgangers en fietsen”, schreef Alexandra Cordebard, burgemeester van het 10e arrondissement van Parijs.

READ  LIVE - Covid-19: Canada keurt Pfizer-BioNTech-vaccin voor tieners vanaf 12 jaar goed

——————————————–

LE-DE-FRANCE MOBILITY vraagt ​​1,3 miljard euro van de staat

Ile-de-France Mobilités (IDFM) vroeg de staat dinsdag opnieuw om 1,3 miljard euro ter compensatie van de verliezen die dit jaar verband hielden met de Covid-19-pandemie, en dreigde “alle of een deel” van zijn betalingen aan de RATP en SNCF op te schorten .

“Het is niet mogelijk om uit de Covid-crisis in Ile-de-France te komen zonder de financiële verliezen in het openbaar vervoer te compenseren, zoals overal ter wereld is gebeurd”, zei Valerie Pecres, hoofd van de regionale vervoersautoriteit. Persbericht.

“Zonder steun van het openbaar vervoer loopt het herstelplan van Frankrijk voor 2030 al slecht”, zei de gekozen (Free!), die ook de president is van de regio Ile-de-France en een kandidaat voor het recht om deel te nemen aan de presidentsverkiezingen.

“Zonder een toezegging tot financiële steun van de staat, zal Ile-de-France Mobilités verplicht zijn om alle of een deel van zijn betalingen aan de RATP-publieke groepen op te schorten en SNCF Vanaf eind september 2021”, dreigde de instelling en merkte op dat het aanwezigheidsniveau momenteel op 70% van het niveau van 2019 ligt, voor het niveau van het vervoersaanbod “bijna gelijk”.

IDFM betaalt volgens het persbericht € 400 miljoen per maand aan RATP en € 300 miljoen per maand aan SNCF. De regionale autoriteit vertrouwt op de “herzieningsclausule” in het protocol dat in september 2020 met de staat is ondertekend, nadat ze haar betalingen aan openbare exploitanten al had opgeschort.

Dit voorziet al in een “herbeoordeling van de situatie in het geval van een verlies van meer middelen door de gezondheidstoestand”.

READ  Nachtweg - wanneer management de veiligheid en het milieu ondermijnt

Voor het lopende jaar verwacht IDFM echter een verlies van 1,3 miljard euro, wat overeenkomt met – voor ongeveer 1 miljard – een daling van de tariefinkomsten en – tot ongeveer 300 miljoen euro – met mobiliteitsbetalingen, belastingen die door bedrijven worden betaald.

Voor de verliezen in 2020 ontving de IDF 1,45 miljard euro aan betaling van de staat en 150 miljoen aan steun.

(AFP)