Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van Grozny tot Mariupol, het gevaarlijke spel van Ramzan Kadyrov’s klinkende

Van Grozny tot Mariupol, het gevaarlijke spel van Ramzan Kadyrov’s klinkende

Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov (midden) neemt op 9 mei deel aan een militaire parade in Grozny (Rusland) Chingis Kondarov/Reuters

Verhaal – Een alomtegenwoordige figuur in de politieke en mediawereld, die zichzelf presenteert als “Poetins beste soldaat” heeft reden om bang te zijn voor de ommekeer in Oekraïne.

Verslaggever in Moskou

We zagen hem afgelopen vrijdag in het Kremlin met tranen in zijn ogen tijdens de viering van de opname van Rusland Vier Oekraïense regio’s. We zagen hem deze week in zijn hoofdstad Grozny, trots een diploma in ontvangst nemend van “De meest gestrafte persoon ter wereld”uitgegeven door het “Book of Russian Records”, een soort van Guinness boek Met stroganoffsaus.

We hoorden het privé, afgelopen zaterdag, neem het mee op “nepotisme” aanwezig, zei hij, in de Russische strijdkrachten en verantwoordelijk voor de moeilijkheden die ze in het veld tegenkomen, vandaar de vraag naar gebruik Kernwapens met lage capaciteit in Oekraïne. In de nasleep gingen andere monden open, zoals die van generaal Andrei Kartapolov, voorzitter van het Defensiecomité van de Doema, die verklaarde dat ‘We moeten stoppen met liegen’ over de militaire situatie.

“Kiev nazi’s”

Doorslaand, verontrustend, zelfs angstaanjagend, in het licht van de aanhoudende beschuldigingen van mensenrechtenschendingen die…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 87% om het te ontdekken.

Vrijheid kent geen grenzen, net als je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Taliban waarschuwen voor 'gevolgen' als VS hun vertrek uitstellen