Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van der Boel doet mee aan Gravel Worlds

Van der Boel doet mee aan Gravel Worlds

Acht dagen geleden kon hij de trui van de wereldkampioen niet dragen aan de kant van Wollongong, Australië, waar hij zich moest terugtrekken na een onrustige nacht in het hotel (hij werd naar het station gebracht omdat hij een jonge man licht verwondde, waardoor hij niet slapen), tijdens het eerste wereldkampioenschap gravel, Mathieu zondag, geeft Van der Boel zichzelf nog een kans. De International Cycling Union organiseert zijn eerste werelden in Veneto, tussen Vincenza en Citadella, via Padua, na het starten van een circuit van twaalf ronden op geplaveide en ruige wegen. “De routes bestaan ​​meestal uit ongeveer driekwart Italiaanse witte gravel (grind) secties – vergelijkbaar met die op de Strate Bianchi – en kasseistroken en ongeveer een kwart asfaltwegen. Signalering in de eerste 20 kilometer. De aanwezigheid van twee beklimmingen van in totaal 3 km, de ene grind, de andere asfalt, met hellingen van 10%”, verwijzend naar de UCI.

Van der Boel: ‘We schrijven zondag geschiedenis’

Onder de deelnemers is Mathieu van der Boel, die op het punt staat geschiedenis te schrijven. “We schrijven zondag geschiedenis. Voor mij is het de eerste gravelrace in mijn carrière. Al is het niet helemaal nieuw. Ik heb vandaag voor het eerst op de gravelbike getraind en het voelt als iets tussen wegracen en veldrijden. kruis. De pasvorm op de fiets valt mee. Hier zijn Het is grappig. Als de gevoelens zondag goed zijn, zullen we er alles aan doen om het beste resultaat te behalen. Ondanks het winnen van de Ronde van Vlaanderen en de Giro-etappe, zei de Nederlander dat het seizoen 2022 een beetje een teleurstelling was.

READ  Voorbeeld van sterke en zwakke punten van het parlementaire systeem