Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van Bethlehem tot Rio de Janeiro vieren christenen een tweede kerstmis die overschaduwd wordt door de COVID-19-pandemie

Van Bethlehem tot Rio de Janeiro vieren christenen een tweede kerstmis die overschaduwd wordt door de COVID-19-pandemie

Vandaag gepubliceerd om 02:00, bijgewerkt om 07:39

Op het Mangerplein van Bethlehem herinneren een paar kerstmutsen en het geluid van trommels ons eraan dat het vandaag de dag van het feest is. Maar de menigte is schaars, want ook dit jaar verpest het coronavirus de festiviteiten van 24 december.

Volgens de christelijke traditie, de geboorteplaats van Jezus, ziet Bethlehem meestal duizenden buitenlandse toeristen en pelgrims samenkomen voor Kerstmis. Maar deze stad op de bezette Westelijke Jordaanoever moest zich opnieuw tevreden stellen met festiviteiten in een select comité, nadat Israël – dat de toegang tot deze Palestijnse gebieden controleert – de grenzen sloot om de verspreiding van de Omicron-variant te beperken.

Latijnse patriarch van Jeruzalem Berbattista Pizzaballa arriveert op vrijdag 24 december 2021 in de Geboortekerk in Bethlehem, Westelijke Jordaanoever.

“Het is heel anders dan andere jaren, toen het druk was”, bevestigt Christel Alyan die uit Jeruzalem komt. « Oh mijn god raar!We zeggen vanaf nu tegen onszelf als we elkaar ontmoeten”,,Deze Nederlandse vrouw is getrouwd met een Palestijnse glimlacht. Echter, de Palestijnse minister van Toerisme, Rola Maaya, sprak haar geluk dit jaar uit met het volgende: Dankzij de vaccins., viert de stad opnieuw feest na de limited edition van 2020.

Latijnse patriarch van Jeruzalem Pierbattista Pizzaballa viert de kerstmis in de St. Catherine's Church in Bethlehem, Westelijke Jordaanoever, op zaterdag 25 december 2021.

In Rome presideerde paus Franciscus op vrijdagavond 24 december de kerstmis in de Sint-Pietersbasiliek. Voor ongeveer 2.000 gemaskerde mensen, terwijl miljarden mensen over de hele wereld een kerst vierden die verduisterd was door Covid-19 en de explosie van gevallen die verband hielden met de Omicron-variant. De 85-jarige Argentijnse paus riep de gelovigen op om “De kleine dingen in het leven herontdekken” In een nieuw beroep op nederigheid.

READ  Kim Jong Un is ontevreden over de luxe Russische auto die Vladimir Poetin hem heeft gegeven
Paus Franciscus houdt een klein beeldje van het kindje Jezus vast, vrijdag 24 december 2021, tijdens de nieuwjaarsmis in de Sint-Pietersbasiliek in Rome.

In de Verenigde Staten bezocht president Joe Biden een ziekenhuis in Washington met zijn vrouw Jill, van wie de laatste de traditie droeg van de first lady die aan het eind van elk jaar kinderen in het ziekenhuis bezoekt.

Het presidentiële paar bewonderde lantaarns die waren gemaakt door hun jonge patiënten en bazuinde enkele verhalen uit over de commandant, een Duitse herder wiens recente aankomst in het Witte Huis de sociale media in vervoering heeft gebracht.

De Amerikaanse president Joe Biden bewondert op vrijdag 24 december 2021 in Washington een kerstboom ter ere van Amerikaanse leraren.

Broadway geannuleerde shows

De plotselinge stijging van het aantal Covid-19-besmettingen zet feestelijke projecten koud. Les rassemblements seront généralement plus aisés que l’an dernier, même si les Pays-Bas sont connés, que Broadway en annulé les spektakels de Noël à New York (Etats-Unis) en que l’Espagne et obligire et la Grinès Abroad.

De meeste Australiërs kunnen weer binnen het land reizen, voor het eerst sinds het begin van de pandemie, wat de kerststemming stimuleert in een land dat tot nu toe worstelt met een recordaantal besmettingen. De katholieke aartsbisschop van Sydney, Anthony Fisher, ontving zijn kerstboodschap Geanimeerde scènes van mensen die zich na maanden van scheiding op luchthavens bevinden..

Een passagier arriveert op 15 december 2021 in Australië op Melbourne Airport, nadat de grens weer is opengegaan.

Maar het sluiten van grenzen en beperkingen weerhoudt de beroemde rendierslee er niet van om over de wereld te zwerven. De Canadese minister van Transport gaf de bemanning groen licht, zelfs Rudolph, die “De neus scheen met duizend lichtjes” wat is? “Zorg ervoor dat hij geen Covid-19-symptomen heeft voordat hij vertrekt”. Zelfde interesse, Australische kant: ‘Onze luchtverkeersleiders loodsen de Kerstman veilig door het Australische luchtruim’, aldus de Aviation Safety Authority.

READ  De robothond van Boston Dynamics zal de site beschermen tegen dieven uit de oudheid

In Brazilië arriveerde een zwarte kerstman per helikopter en deelde voedselpakketten uit aan bewoners, waaronder een favela in Rio de Janeiro. “Kinderen kijken naar me, lachen, spelen en praten. Ze voelen zich vertegenwoordigd als ze een zwarte kerstman zien”Leonardo Pereira da Silva, 30, woont in een sloppenwijk en is lid van de NGO Central Unicas das Favelas (CUFA).

Leonardo Pereira da Silva vermomd als kerstman, in Vila Cruzeiro Favela in Rio de Janeiro, donderdag 23 december 2021.

“Ik ben liever bij hen”

In Calais woonden bijna honderd mensen, waaronder vijfentwintig immigranten, verenigingen en Calaiss die hen waren komen steunen, een kerstmis bij, die werd opgedragen door de bisschop van Arras op een parkeerplaats in de buurt van het kampterrein. Bij minder dan 10 graden Celsius, maar de regen gespaard, verzamelden ze zich rond een boom, waar een altaar bondig was opgericht op een bijzettafel. Samen zaten ze op een paar banken of stoelen in de tuin of stonden ze een uur te luisteren en te bidden voordat ze een warm drankje dronken.

De bisschop van Arras, monseigneur Olivier Leborgne, zegent de gelovigen op vrijdag 24 december tijdens de mis die wordt georganiseerd in een migrantenkamp in Calais (Pas de Calais).

De meeste immigranten die aanwezig waren, waren Eritreeërs van het orthodoxe geloof, die vroeger kampeerden in de buurt van deze woestenij ten oosten van Calais, waar de verenigingen dagelijks maaltijden uitdelen. “De situatie is zo precair voor deze mensen dat ik liever bij hen zou zijn.”Uitleg van de bisschop van Arras Mliefde Oliver Leiburgen.