Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vaccinatiegerelateerde trombose: “Op de lange termijn kan het nodig zijn om af te zien van adenovirusvaccins.”

ze Negen nieuwe gevallen zijn gestegen tot 23, waaronder acht dodenVaxzevria, totaal aantal trombose- en stollingsstoornissen geassocieerd met het AstraZeneca-vaccin tegen Covid-19​ Na meer dan 2,7 miljoen injecties van dit serum, in Frankrijk, lijkt het op een druppel water. Deze nieuwe indicatie roept echter vragen op, omdat, zoals uitgelegd door het Nationaal Agentschap voor Geneesmiddelenveiligheid (ANSM), de negen betrokkenen een “ander profiel” hebben dan de vorige: vijf mannen en vier vrouwen, vanaf 62 jaar van middelbare leeftijd, met meer bloedstolsels In het spijsverteringsstelsel. Deze stolsels zijn duidelijk niet meer aanwezig Gereserveerd voor jonge vrouwen, Zoals we aan het begin kunnen opmerken. Als het voordeel van het vaccin veel groter blijft dan het risico van het virus, hebben gezondheidsautoriteiten het Europees Geneesmiddelenbureau geïnformeerd, dat deze bloedproblemen beoordeelt.

In overleg stelden de patiënten van Marie Antoinette Sefester Petrie haar “vele” vragen over de mogelijke effecten van vaccinatie. Bijkomend bewijs voor de arts, afdelingshoofd van het Amiens University Hospital (SUM) en voorzitter van de Franse Vereniging voor Vasculaire Geneeskunde (SFMV), van de noodzaak van bijscholing. Als u blijft aandringen op de extreme schaarste ervan, twijfelt u er niet aan om deze te verminderen. “Op de lange termijn” maskeert de neiging om te worden ingeënt met boodschapper-RNA-serum niet.

Wat is een bloedstolsel?

Marie-Antoinette Sevester-Petrie​ Er vormt zich een bloedstolsel in een ader. Dit kan het gevolg zijn van verschillende factoren: langdurige immobiliteit, zoals na een ziekenhuisopname of een lange vliegreis, directe schade aan de ader, maar ook door de feitelijke inhoud van het bloed, dat soms abnormaal dik wordt door antikankerbehandeling of het nemen van medicijnen. ‘Een van de orale anticonceptiva bijvoorbeeld. Het nestelt zich meestal in de onderste ledematen, het been en de dij … Het risico is dat het stijgt en longembolie veroorzaakt. Maar de trombose na vaccinatie die we momenteel zijn over praten is totaal anders.

READ  Deze mummie in zeer goede staat werd ontdekt in Pompeii, archeologen stelden vragen
Marie Antoinette Sefester Petrie benadrukt dat er een veel groter risico is om geen vaccinatie te krijgen. Axel Perez

In wat?

Inderdaad, door hun site. Deze stolsels zijn voornamelijk cerebrale of abdominale stolsels, en ze zijn meestal zeldzamer dan die in de benen. Maar het zijn vooral de eigenschappen die het zo bijzonder maken. We zien zowel trombocytopenie, dat wil zeggen een afname van het aantal bloedplaatjes, gekoppeld aan het risico op bloedingen en de accumulatie van de resterende bloedplaatjes, met de vorming van bloedstolsels. Deze symbiose bemoeilijkt de zorg, omdat de behandeling van de een anders is dan de ander. Aangenomen wordt dat deze stolsels rechtstreeks verband houden met vaccinatie, in het bijzonder het adenovirus (Noot van de redactie: AstraZeneca en Janssen)​ Toen we het zagen vermenigvuldigen, zeiden we tegen onszelf: Er klopt iets niet, dit is geen toeval

Zou het chimpanseeadenovirus het menselijke Astra-vaccin voor Janssen de oorzaak zijn van deze beroertes?

Kan zijn! Er is weinig follow-up van adenovirusvaccins. Aan de andere kant zijn adenovirussen al gebruikt voor gentherapie en zijn er ontstekingsreacties waargenomen. Passage om te verkennen. Wat betreft vaccinatie tegen Covid-19, zagen we eerst meer hersentrombose bij jonge vrouwen, mogelijk als gevolg van hormoonreceptoren. Maar in de laatste nieuwsbrief van het Geneesmiddelenbureau zien we dat het fenomeen ook bij ouderen voorkomt, op verschillende locaties, in dit geval de spijsvertering. waarom ? Dit is nog steeds in de volgorde van het onbekende.

Het nieuws Coronavirus

Update over de Covid-19 pandemie

Lees ook> Covid-vaccin: een auto-immuunreactie om zeldzame gevallen van atypische trombose te verklaren

READ  "Ziekte X": wat weten we over dit hypothetische virus dat de top van Davos en de hele wereld op zijn kop zet?

Moeten we, net als Denemarken, AstraZeneca terugtrekken uit de vaccinatiecampagne?

Wees voorzichtig, het is belangrijk om gerust te zijn. De frequentie van stolling na vaccinatie is veel lager dan de frequentie van de algemene bevolking. Elk probleem escaleert, zoals een politieonderzoek. AstraZeneca al Niet aanbevolen voor mensen onder de 55 jaar​ De negen nieuwe, oudste, Franse gevallen worden op Europees niveau gebracht en geanalyseerd door het Europees Geneesmiddelenbureau. Als ze veel ongelukken ziet bij 55-plussers, moet ze stoppen. Als de onderste regel vandaag hetzelfde blijft, kunnen we doorgaan. Alles wordt in de gaten gehouden. Covid doet 400 doden per dag in FrankrijkWe kunnen het ons niet veroorloven om niet te vaccineren zonder een sterk argument. Maar het is waarschijnlijk dat we uiteindelijk, als we genoeg RNA-vaccins voor iedereen hebben, zullen doen zonder de adenovirusvaccins. Dit lijkt mij het meest logisch. RNA-technologie is zeer beschermend met weinig bijwerkingen en lijkt resistent te zijn Aan variabelen

Video. AstraZeneca-vaccin: ‘Trombose moet worden vermeld als een zeldzame bijwerking’

Begrijpt u dat dit bij patiënten angst kan veroorzaken?

Ja, vooral omdat er alternatieven zijn, maar die zijn niet voldoende. Dit roept vragen op over de volksgezondheid, maar het roept ook politieke vragen op: hoe beschermen we de bevolking het beste tegen het vaccin? Welke onafhankelijkheid hebben we? Op populatieniveau is het risico minimaal. Op individueel niveau wil niemand dat Gevaarlijk bovenstaande.

Is er een manier om te weten of u het risico loopt een bloedstolsel te krijgen voordat u wordt ingeënt?

Nee. Sommige patiënten hebben me verteld dat ze al een bloedstolsel hebben gehad en dat ze daarom risico lopen. beantwoord ze: Ja, u loopt risico en zelfs een zeer hoog risico, niet om op de injectie te reageren, maar om een ​​ernstige vorm van Covid op te lopen als u niet bent gevaccineerd.​ Covid is gekoppeld aan een bloedstolsel. Wanneer u de ziekte oploopt, heeft u een kans van 8% om deze op te lopen bij opname in het ziekenhuis. Op de intensive care doet 20% van de patiënten dit. Dus als u ooit een trombose in uw leven heeft gehad, laat u dan eerst vaccineren zonder medicatie te nemen. Noch aspirine, noch anticoagulantia, enz. Zijn nutteloos en kunnen de zaken erger maken.

READ  Om allergisch astma tegen te gaan, is het veelbelovende verloop van een vaccin bevestigd

Wat zijn de tekenen die na vaccinatie moeten worden gewaarschuwd?

Een aanhoudende hoofdpijn die langer dan achtenveertig uur aanhoudt. Blauwe plekken over het hele lichaam, buikpijn die niet meegeeft, zelfs nerveuze symptomen zoals wazig zien en onvermogen om de arm te gebruiken … U moet dan de arts bellen en u vertellen dat u bent ingeënt. Hoe eerder de diagnose wordt gesteld, hoe beter de behandeling.