Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Universitair Ziekenhuis Martinique roept iedereen op te stoppen

De communicatiedienst van CHUM (Center Hospitalier Universitaire de Martinique) roept op tot ieders verantwoordelijkheid en publiceerde op donderdag 16 december 2021 een steunbrief voor het Algemeen Ziekenhuis. CHU maakt een zeer zorgwekkende crisis door, en het lot van Martinique’s gezondheid glijdt uit de romp.


De situatie is zeer zorgwekkend in CHUM dSinds het begin van deze gezondheidscrisis, zowel door de grote toestroom van patiënten die zwaar getroffen zijn door Covid. Afdelingsleden communicatie vertellen over “Het herstel van de pandemie die nog steeds veel gezinnen rouwt, het tekort en de uitputting van verplegend en medisch personeel en het veelvuldig uitstellen van behandeling voor niet-COVID-ziekten.

Het lot van de gezondheid op Martinique wijkt af van de pijler die ons algemeen ziekenhuis is. Nu blijkt dat het op ieders verantwoordelijkheid en bewustzijn berust om deze crisis een halt toe te roepen.

Speciale afdeling voor covid-19 patiënten.© Kristel Sivati

In deze brief worden de verschillende problemen genoemd in de vorm van een inventarisatie:

De daaropvolgende afname van het sturen van nationale versterkingen bij de gezondheidswerkers waarvan we hebben geprofiteerd, terwijl de vierde niet echt afnam in Martinique, vooral voor het CHUM-personeel; – een nijpend tekort aan verplegend en medisch personeel bij CHUM door uitputting, de veelheid aan ziekteverzuim en de sociale crisis die ons een groot deel van onze levenskracht berooft; – het onvermogen om daarom extra bedden te openen om de toestroom van Covid-patiënten te beheren, en vice versa met de beperkingen van hun sluiting; Geaccumuleerde vertragingen bij de zorg voor patiënten die niet besmet zijn met COVID-19, die ernstig ziek zijn en voortdurende zorg nodig hebben om te overleven; – De huidige onmogelijkheid om medische evacuaties uit te voeren naar de zeshoekige vorm, rekening houdend met het gevaar van patiënten enerzijds en de gezondheidssituatie in de Franse hoofdstad anderzijds.

Voor de opstellers van deze brief is het duidelijk dat de situatie verslechtert.

De statistieken die ons stoorden, en terecht, met 10 doden per week die nu 20 in CHUM bereiken.

De uitgangsdeur is de vaccinatiedeur. Dat laatste gaat gestaag door: er zijn wereldwijd meer dan 6 miljard doses toegediend tegen Covid-19. Een ongekend aantal vaccins heeft zichzelf bewezen in het licht van ernstige vormen van de ziekte, ondanks ernstige kritiek erop en angst van sommigen.

61b7dd9681afe_2021-12-13-sivatte-covid-5eme-fuzzy frame-28891.jpg

READ  Vermijd deze 5 gezonde betonnen vleeswaren!

Een dokter naast het bed van een patiënt bij CHUM.© Kristel Sivati

Mail eindigt met een oproep:

Help ons de druk van ons af te nemen. Help ons om beter voor u te zorgen, Covid-patiënten of niet, om betere zorg te bieden aan de meest kwetsbare mensen. Aan de vooravond van het einde van het jaar vragen festiviteiten vaak om bijeenkomsten, het naleven van barrièregebaren, het dragen van maskers, sociale afstand en ventilatie van het gebouw. En als je aarzelt en klaar bent om je te laten vaccineren, ga je gang en laat je vaccineren! Als je al bent gevaccineerd, ga dan naar de derde dosis om je immuniteit te versterken en de zeer verraderlijke Omicron-variant, die er al is, tegen te gaan!

Afdeling Communicatie van Chom

Sinds eind november 2021 is het aantal ziekenhuisopnames in het Chom Hospital gestegen: op woensdag 15 december 2021 werden 112 mensen opgenomen in het ziekenhuis. 37 patiënten verkeren in kritieke toestand.