Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uitzonderlijke koopkrachtbonus van € 1.000: waarom is het nieuwe medewerkers waard?

De Uitzonderlijke Koopkrachtbeloning wordt vernieuwd onder de Gewijzigde Financieringswet 2021, gepubliceerd in Staatsblad 20 juli 2021. Meer medewerkers profiteren van de “Macron Bonus”.

Goed nieuws voor de conservatieven van veel Fransen: de “Macron’s premium” is vernieuwd. Op zijn platform, de publieke dienst Kondigt deze woensdag 27 oktober aan dat: Uitzonderlijke Koopkrachtbonus van 1.000 EUR Het werd vernieuwd door de gewijzigde financiële wet van 2021.

Wie kan er aanspraak op maken?

Deze beloning wordt gegeven aan: Werknemers die minder dan drie keer het minimumloon verdienenVrijgesteld van belastingen en sociale premies. Het profiteert van “werknemers met een arbeidsovereenkomst, uitzendkrachten of ambtenaren van een openbare industriële en commerciële onderneming of overheidsadministratieve onderneming wanneer deze op de datum van betaling privaatrechtelijk personeel in dienst heeft”.

Het kan in de plaats komen van de verhoging van de bezoldiging of bonus bepaald in de loonovereenkomst, arbeidsovereenkomst of praktijk in het bedrijf of de publieke organisatie.

Sinds 27 oktober kunnen nieuwe medewerkers mogelijk in aanmerking komen. Nadat het groeiminimumloon (Smic) op 1 oktober 2021 met 2,2% was gestegen, Werknemers die maximaal € 4.768,41 verdienen, vergeleken met € 463,74 voorheen, komen nu in aanmerking voor de Koopkrachtbonus, beter bekend als Macron premium of PEPA, lokaliseert de openbare dienst.

Hoe hoog is de verzekeringspremie?

De limiet is € 1.000 voor ondernemingen die geen winstdelingsovereenkomst hebben ondertekend, en € 2.000 voor degenen die een dergelijke overeenkomst hebben ondertekend, “of in bedrijven met minder dan 50 werknemers of voor tweedelijnswerknemers”.

Het wordt betaald tussen 1Hij is Juni 2021 en 31 maart 2022, naar goeddunken van het bedrijf. ze Belasting vrijPremies en sociale premies tot maximaal € 1.000

READ  Lagardère, de laatste trofee op de Bolloré "visplank"