Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uitputting, Covid, vermoeidheid… Wat we weten over de gezondheidstoestand van Stromae, die in twee weken tijd zes concerten afzegde

Uitputting, Covid, vermoeidheid… Wat we weten over de gezondheidstoestand van Stromae, die in twee weken tijd zes concerten afzegde

Er heerst een groot mysterie rond de gezondheid van de Belgische muziekster Stromae, die zijn laatste zes concerten om “medische redenen”, waaronder die gepland voor woensdag 29 maart in Nantes, op het laatste moment afzegde. De gezondheidstoestand van de zanger is zorgwekkend, zeven jaar na de enorme uitputting die hij ervoer.

Wat gebeurt er rond stromae? Dit is de vraag die de vele fans moeten stellen die hun ticket hebben geboekt voor het concert van de ster dat gepland staat in Nantes op woensdag 29 maart en op het laatste moment is geannuleerd door Auguri Productions, die de tour beheert, via een persbericht van Zénith de Nantes , waar de show zou plaatsvinden.

Die laatste onthulde ook dat de Belg de andere twee geplande data voor de Loire-Atlantique, 30 en 31 maart, niet zou garanderen.

Door zijn gezondheidstoestand kan Stromae de drie geplande concerten van deze week niet geven […] We zijn dus genoodzaakt om deze drie shows te annuleren. We zijn niet in de positie om deze concerten uit te stellen”, lezen we.

Er zijn al drie data geannuleerd

Een enorme teleurstelling voor de fans van de zanger, vooral omdat deze aankondiging minder dan drie uur voor aanvang van de show kwam.

“We hebben een medische verklaring ontvangen, zonder verdere informatie”, legt Christopher Davey, lokale promotor van O Spectacles, uit in een verklaring. Opmerkingen gerapporteerd door Le Parisien. “Hij stond op het punt te spelen, het concert was uitverkocht, net als de volgende twee concerten. In totaal 24.000 kaartjes over de drie avonden.”

READ  "Dit is ranzig!" Sarah Mortensen vertelt de schermen achter de schermen van de finale van L'Abîme in France 2

Een zorgwekkende situatie, want de tolk van “Formidable” heeft de afgelopen week al drie afspraken afgezegd, naast Straatsburg (22 maart) en Amneville (23 en 24 maart) zijn er ook “om medische redenen”.

gewelddadige burn-out in 2015

Onvoorziene gebeurtenissen herstellen de fragiele gezondheid van Stromae, die in 2015 het slachtoffer was van gewelddadige uitputting, samen met gevaarlijke bijwerkingen die gepaard gaan met een malariabehandeling. De componist overwoog zelfs een einde aan zijn leven te maken, zoals hij vermeldde op zijn laatste album, “Plurality”, uitgebracht in 2022.

Er zijn echter geen informatiefilters van de kant van de familieleden van de ster. Auguri Productions beweert dat “een paar dagen vrij nemen om te herstellen gebruikelijk is”, terwijl Polydor, het in Brussel gevestigde artiestenteam, “geen informatie heeft”. “We kregen net een sms dat we de data moesten annuleren. Hij was de eerste dagen ziek, dat moet hij altijd zijn”, specificeert de groep, altijd in Parijs.

Covid of de griep? “helemaal fout”

Thierry Coljon, journalist en auteur van “Stromae: The Underside of a Phenomenon”, gepubliceerd in maart, is wat spraakzamer en zegt dat hij “bezorgd is om Paul[Van Havre, Stromae’s naam].” “Het is een heel andere situatie dan in 2015”, herinnert Coljon onze collega’s. “Over vermoeidheid kunnen we niet praten. Zijn toer is veel lichter dan de vorige. Ik neig naar covid of de griep, maar waarom zegt hij dat niet?” Gevraagd.

Het uitgangspunt van “archifau (sse)” volgens Auguri Productions, zonder meer bekend te maken, terwijl Stromae drie dates zou geven in Amsterdam, op 13, 14 en 15 april, alvorens terug te keren naar Frankrijk, nabij Toulouse, op 20 en 21 april April.

READ  Quinté PMU - PRIX D'ARGENTAN TEKEN 26 AUGUSTUS 2022