Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit een Frans onderzoek is gebleken dat het mogelijk is om tijdens de slaap op externe verzoeken te reageren

Uit een Frans onderzoek is gebleken dat het mogelijk is om tijdens de slaap op externe verzoeken te reageren

Op donderdag 12 oktober publiceerden onderzoekers van Inserm, CNRS en AP-HP een onderzoek waaruit blijkt dat slapers zonder bijzondere problemen verbale informatie kunnen oppikken die door de menselijke stem wordt uitgezonden, en daarop kunnen reageren door middel van samentrekkingen van de gezichtsspieren.

Studie zou de definitie van slaap in twijfel kunnen trekken Onderzoekers van Inserm, CNRS, Sorbonne University en AP-HP publiceerden donderdag een studie in het tijdschrift Natuurlijke Neurowetenschappen Dit geeft aan dat we tijdens de slaap kunnen reageren op externe verzoeken.

Volgens onderzoek zijn slapers zonder bepaalde stoornissen in staat verbale informatie op te pikken die door de menselijke stem wordt uitgezonden en hierop te reageren door middel van samentrekkingen van de gezichtsspieren. Deze vermogens verschijnen echter met tussenpozen tijdens bijna alle slaapfasen.

Daarom zullen er tussentoestanden zijn tussen waken en slapen. Om daar achter te komen, analyseerden de onderzoekers 22 patiënten zonder slaapstoornissen en 27 patiënten met narcolepsie, die vaak lucide dromen kunnen hebben (waarin ze bij bewustzijn zijn en het scenario kunnen vormen).

Dutje test

“Een van onze eerdere onderzoeken toonde aan dat tweerichtingscommunicatie, van de ervaarde naar de dromer en vice versa, mogelijk is tijdens een duidelijke paradoxale slaap”, legt Delphine Audet, een onderzoeker aan het Inserm Institute for Cognitive Neuroscience, uit in een persbericht. “Ik wilde weten of deze bevindingen gegeneraliseerd konden worden naar andere stadia van de slaap en naar personen die geen lucide dromen hebben.”

Om dit te doen, deden de deelnemers een dutje, waarbij de onderzoekers een reeks echte en verzonnen woorden uitspraken, die ofwel een frons of een glimlach moesten uitlokken om ze te classificeren. Bij het ontwaken werd de patiënten gevraagd te melden of ze een lucide droom hadden gehad en of ze zich herinnerden dat ze met iemand contact hadden gehad.

READ  Android 13 kan belangrijke beperkingen in Android 12 oplossen

“De meeste deelnemers, of ze nu narcolepsie waren of niet, waren in staat correct te reageren op verbale stimuli terwijl ze sliepen. Deze gebeurtenissen kwamen zeker vaker voor tijdens episoden van lucide dromen, die worden gekenmerkt door een hoog bewustzijnsniveau; maar we hebben ze in beide groepen af ​​en toe waargenomen. .” Tijdens alle stadia van de slaap”, onthult Isabelle Arnulf, hoofd van de afdeling Slaapgeneeskunde van het Piti-Salpetriere Ziekenhuis AP-HP.

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan en het zou bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt om slaapstoornissen te verbeteren of het leren te verbeteren. Ze kunnen ook de definitie van slaap in twijfel trekken, de periode waarin lichaam en geest in rust zijn, omdat deze mogelijk actiever zijn dan eerder werd gedacht.

Belangrijkste artikelen