Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit de studie bleek dat de testikels en de hersenen veel gemeen hebben

De wetenschap zegt het. Onderzoekers van de Universiteit van Aveiro in Portugal hebben onlangs met Britse wetenschappers van de Universiteit van Birmingham verschillende organen en delen van het menselijk lichaam vergeleken. Deze verrassende observatie blijkt uit hun observaties: de testikels en de hersenen hebben veel overeenkomsten.

De resultaten van hun werk zijn verzameld in een studie die op 2 juni in het tijdschrift is gepubliceerd open biologie.

Ze schreven dat vooral de hersenen en de testikels het hoogste aantal eiwitten gemeen hebben in vergelijking met andere organen.

In detail vergeleken Portugese en Engelse onderzoekers celeiwitten van 33 soorten orgaanweefsels, zoals het hart, de darm, de eierstokken en de placenta.

Een zeer belangrijk gemeenschappelijk genetisch erfgoed مهم

Het resultaat: ze ontdekten dat de testikels en de hersenen 13.442 gemeenschappelijke eiwitten delen. Van alle organen van het lichaam is hun gemeenschappelijke genetische samenstelling de belangrijkste.

Terwijl eerder onderzoek eerder suggereerde dat er verbanden zullen zijn tussen seksuele disfuncties en hersenaandoeningen, zelfs tussen intelligentie en spermakwaliteit, heeft deze volledig nieuwe studie nieuwe horizonten geopend.

Daarnaast hebben wetenschappers ook geconstateerd dat de hersenen en testikels zware energieconsumenten zijn voor complexe processen zoals denken of de productie van miljoenen zaadcellen per dag. Evenzo heeft elk gespecialiseerde cellen om neuronen in de hersenen en kiemcellen in de testikels te behouden.

een kwestie van overleven

Ten slotte, hoewel hun taken heel verschillend zijn, werken neuronen op een vergelijkbare manier als die van testiculaire cellen. Beide gebruiken bijvoorbeeld exocytose, een mechanisme waarmee een cel biomoleculen uitscheidt in zijn externe omgeving. Concreet is het door dit proces dat hersencellen met elkaar communiceren via neurotransmitters. Welnu, in het sperma dient hetzelfde mechanisme om te versmelten met het ei en het te bevruchten.

Maar hoe verklaren we al deze overeenkomsten? Voor onderzoekers kan dit zijn omdat zowel de testikels als de hersenen betrokken zijn bij soortvorming, het evolutionaire proces in organismen waardoor nieuwe soorten kunnen ontstaan. Een overlevingsvraag als we vereenvoudigen.

Betekent dit, zoals het populaire gezegde luidt, dat mannen alleen aan hun geslachtsdelen denken? Nou niet echt. Omdat het wetenschappelijk is en zoals de site aangeeft WetenschapswaarschuwingUit dit onderzoek zal uiteindelijk blijken dat de hersenen van vrouwen ook dingen gemeen hebben met de testikels. Kortom, gendergelijkheid door rede en wetenschap.

READ  Minder effectieve, minder effectieve maatregelen ... Epidemiologen analyseren hoe de epidemie de lagere-inkomenswijken het meest infecteert