Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ubisoft: Enquête onthult een ongekende golf van vertrek – Nieuws

Met zijn vele studio’s over de hele wereld heeft Ubisoft meer dan 20.000 medewerkers. Een enorm personeelsbestand, een van de grootste in de hele branche. Maar de laatste tijd lijkt deze zaak bijzonder volatiel te zijn. Dit is wat onthult Enquête voor onze collega’s van AxiosNa tientallen medewerkers en oud-medewerkers van het bedrijf te hebben gehoord. De laatste beschrijft eigenlijk De golf van afscheid die ze nog nooit eerder hadden gezien. En dus wijst Axios op 25 van de meest vertrouwde ontwikkelaars in Far Cry 6 Hij verliet het bedrijf en tientallen mensen van de 50 meest genoemd in credits Assassin’s Creed: Walhalla Hij zou hetzelfde pad volgen. Op LinkedIn heeft Axios Stone de afgelopen zes maanden vertrek uit de studio’s van Toronto en Montreal gehad. basis rotatie einde productie? Niet als we de getuigen van het Amerikaanse tijdschrift geloven.

Aan de andere kant zouden dergelijke afwijkingen volgens Axios-bronnen de voortgang van sommige projecten hebben vertraagd of belemmerd. Iemand zei zelfs dat ze werd benaderd door een ontwikkelaar van Ubisoft om haar te helpen een probleem op te lossen dat niemand meer kon oplossen vanwege een gebrek aan interne kennis van het systeem in kwestie. Er zijn veel redenen voor dit vertrek. Zo herinneren de bronnen van Axios zich ” Lage lonen, een overvloed aan concurrentiemogelijkheden, frustratie over de creatieve richting van het bedrijf en onbehagen over de manier waarop Ubisoft het wangedragschandaal op de werkplek dat medio 2020 uitbrak, aanpakt. Dit laatste punt verwijst duidelijk naar wat onze collega’s van Liberation, en vervolgens van Numerama, onthulden in de zomer van 2020. Een getuige sprak zijn vermoeidheid uit over het gebrek aan bevredigende reactie van de richtlijnen op de eisen van de werknemer. : Ze hebben consequent de nadruk gelegd op “vooruit gaan” en “vooruitkijken”, terwijl ze de klachten, zorgen en geschreeuw van hun werknemers negeren. (…]De reputatie van het bedrijf was te zwaar om te dragen. Het is juridisch gênant. »

  • Om ook te lezen | Ubisoft: loonsverhoging en betaald verlof in Canada om talentdrain te beteugelen?
READ  Hier is een goed idee om de Asus Zenbook 14X OLED Space Edition te laten circuleren

Totale problemen die het bedrijf een gemakkelijke prooi zouden maken voor wervingsbureaus die op zoek zijn naar te stelen talent. ” Er is gewoon iets aan management en creatieve richting dat tot het absolute minimum blijft en dat me echt doet ineenkrimpen “Een oud-medewerker van Axios hoorde het bevestigen. Wat betreft het salarisprobleem, het leek ook een grote rol te spelen bij deze vele reizen. Een voormalig Ubisoft-medewerker vertelde Axios dat hij zijn salaris zag verdrievoudigen door in dienst te treden bij een ander bedrijf in de sector. Ubisoft heeft naar verluidt onlangs op dit compensatieprobleem gereageerd door royale salarisverhogingen toe te kennen die de retentiegraad van het bedrijf in zijn Canadese studio’s zouden hebben verbeterd. Contact opgenomen door Axios, Anika Grant, een human resources manager, werd gecontacteerd door Ubisoft en erkende dat het verloop – een indicator die het aantal verloren werknemers kwantificeert in vergelijking met het totaal – dit jaar 12% was. Het percentage is hoger dan Electronic Arts (9%), Take-Two (8%) en Epic Games (7%), maar lager dan dat van Activision-Blizzard (16%), wat in een moeilijkere situatie gebeurt.

  • Om ook te lezen | Intimidatie bij Ubisoft: werknemersvertegenwoordigers betreuren het dat ze altijd buiten het besluitvormingsproces worden gehouden