Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

U kunt deze symptomen herkennen bij het kammen van uw haar

U kunt deze symptomen herkennen bij het kammen van uw haar

Verliest u meer haar dan normaal? Dit fenomeen kan een teken zijn van een vrij ernstig gezondheidsprobleem. uitleg.

Het is normaal om je haar te verliezen. Aan de andere kant, als je meer dan normaal verliest bij het kammen van je haar, is het tijd om je zorgen te maken, want haaruitval is een onbekend symptoom van diabetes. In totaal zijn er twee hoofdtypen. De eerste is een auto-immuunziekte die wordt gekenmerkt door de vernietiging van enkele van de pancreascellen die verantwoordelijk zijn voor de insulineproductie. De tweede komt vaker voor. Mensen die het slikken, scheiden wel insuline af, maar dit hormoon reguleert hun bloedsuikerspiegel minder goed. Dit niveau, bloedsuiker genaamd, blijft abnormaal hoog na een maaltijd.

Concreet kunnen deze hoge suikerspiegels de bloedvaten beschadigen en een essentiële rol spelen bij de haargroei. Zoals beschreven in zon Ze vervoeren zuurstof en beschadigde bloedvaten kunnen mogelijk niet genoeg zuurstof leveren om de haarzakjes te voeden, zegt dr. Greg Veda, chirurg bij de Harley Street Hair Clinic.

Terwijl onze natuurlijke haargroeicyclus gewoonlijk drie fasen doorloopt (de actieve groeifase, de rustfase en de uitvalfase), kan diabetes dit proces dus onderbreken. En hoewel hoge bloedsuikerspiegels de groeicyclus niet volledig stoppen, kunnen mensen met deze aandoening merken dat ze sneller haar verliezen dan dat ze groeien, en in grotere hoeveelheden.

filmpje – Gezondheidsdagboek – Dr. Christian Recchia: “Diabetes is een wereldwijde epidemie en hier zijn de tekenen waar u op moet letten”

Hoe keren we dit fenomeen om?

Merk op dat sommige diabetici ook een aandoening kunnen hebben die alopecia areata wordt genoemd. Een aandoening die vaker voorkomt bij mensen met diabetes type 1 en die fragmentarisch haarverlies veroorzaakt op het hoofd, de armen en andere delen van het lichaam.

READ  Ook bij vaccinatie is het risico om de deltavariant op te lopen en over te dragen groot!

Om haaruitval om te keren, kan een arts samen met de persoon met diabetes werken aan het beheersen van de bloedsuikerspiegel. Maar als het haar ondanks het beheersen van uw bloedsuiker nog steeds niet teruggroeit, kunt u medicijnen overwegen, zoals finasteride of minoxidil, die vaak worden gebruikt om mannelijke kaalheid te behandelen.

Video – Waarom hebben we grijs haar?