Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twaalf nummers moeten dringend worden geblokkeerd om een ​​einde te maken aan deze plaag

Twaalf nummers moeten dringend worden geblokkeerd om een ​​einde te maken aan deze plaag

De regering heeft nieuwe regels opgesteld om ongevraagde telefoongesprekken te reguleren en het leven van de Fransen aangenamer te maken. Het specificeerde ook een lijst met gereserveerde codes voor callcenters.

Ondanks de intimidatie van de Fransen vanuit callcenters, zijn in maart 2023 in Frankrijk nieuwe regels voor cold calling van kracht geworden. Het doel? Betere bescherming voor consumenten tegen spamoproepen.

Angst voor callcenters

Uit een recent rapport gepubliceerd door Arcep, de toezichthouder voor telecommunicatie, blijkt dat 65% van de Fransen zegt dat ze hun telefoon niet meer opnemen als het nummer van de beller onbekend is. In de meeste gevallen wenden ze zich tot een telefonische adviseur die zijn best zal doen om hen niet te laten gaan – en hen zal overtuigen om zich aan te melden voor een dienst.

Eén van de maatregelen die de regering in maart vorig jaar heeft goedgekeurd, is echter duidelijk: centra voor het verzamelen van telefonische stemmen mogen geen mobiele telefoonnummers (beginnend met 06 of 07) gebruiken om stemmen te verzamelen. Deze praktijk, die voorheen de hoogste respons opleverde, is niet langer toegestaan. Met andere woorden: alles Nummers die u bellen en beginnen met 06 of 07 zijn geen callcenters. Als ze tenminste de wet respecteren.

Voor oproepen vanaf een vaste lijn moeten directe verkopers dat ook doen Gebruik specifieke nummers die beginnen met 09 48 of 09 49 Naast andere cijfers die variëren afhankelijk van de geografische regio (zie uitleg hieronder).

Zoals onze collega’s van Parijse Maar donderdag waarschuwde het Directoraat-generaal Concurrentie, Consumentenzaken en Fraudebestrijding (DGCCRF) het grote publiek voor bepaalde nummers op 094815 en 0162 van “een operator die zich voordoet als het Ministerie van Energie en met name fotovoltaïsche panelen verkoopt.” “.

READ  Hoe vind je noodfondsen?

Indicatoren per regio:

Op het vasteland van Frankrijk beginnen de nummers waarmee directe verkopers contact met u kunnen opnemen 0162, 0163, 0270, 0271, 0377, 0378, 0424, 0425, 0568, 0569, 0948, 0949. Met andere woorden: als het nummer dat op uw smartphone wordt weergegeven met deze cijfers begint, heeft u gegarandeerd een adviseur voor u die contact met u op wil nemen.

Hieronder staan ​​onze collega’s van West-Frankrijk Ik heb een kaart van Groot-Frankrijk gepubliceerd met indicatoren voor elke regio. Als u in de Elzas bent en u wordt gebeld door een nummer op 03 77 of 03 78, dan is er sprake van een callcenter. Als u van deze bedrijven niet langer gebeld wilt worden, kunt u deze nummers eenvoudigweg blokkeren of negeren.

Directe-verkopercodes per regio © Ouest France

Op dezelfde manier zijn er specifieke cold calling-codes in DOM en TOM: 09475 voor Guadeloupe, Saint Martin en Saint Barthelemy, 09476 voor Guyana, 09477 voor Martinique, 09478 en 09479 voor Réunion en Mayotte. Hetzelfde principe: als u niet gestoord wilt worden, zet u deze nummers gewoon op mute.

Toepassingen om het willekeurig tellen van stemmen tegen te gaan

Als u geen oproepen kunt screenen, kunt u er ook op vertrouwen dat apps van derden de klus klaren. Orange Telephone is ontwikkeld door de telefoonoperator en is een samenwerkingsapplicatie die voor iedereen toegankelijk is, zelfs voor niet-Orange-klanten. Gebruikers kunnen niet alleen op de hoogte worden gesteld van een ongewenste oproep, maar ze kunnen ook een kwaadwillige oproep melden.

“Met Anti-Spam wordt u gewaarschuwd voor ongewenste oproepen voordat u opneemt en kunt u deze met één klik blokkeren (…) U kunt automatisch gemelde nummers, verborgen nummers, een specifiek land of zelfs nummerreeksen blokkeren”, kunnen we lees op de officiële website. Met miljoenen gebruikers is het een referentie die u hier kunt downloaden.

READ  Alles wat je moet weten over bots, deze nepaccounts die Elon Musk irriteren

Minder populair in Frankrijk, kunnen we ook de Hiya- of Truecaller-applicaties noemen, die honderden miljoenen gebruikers hebben. Deze nummers identificeren en informeren gebruikers over het kleurenschema. Truecaller bevat nu ook door AI gegenereerde stemdetectie als extra functie.

🔴 Volg ons om geen enkel nieuws van 01net te missen Google Nieuws En WhatsAppen.