Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Totale overheersing van de mensheid’: het verbindt ChatGPT met Furby, de waanzinnige projecten van Plush onthuld

‘Totale overheersing van de mensheid’: het verbindt ChatGPT met Furby, de waanzinnige projecten van Plush onthuld

Furby, populair in de jaren 2000, was een van de eerste elektronische knuffeldieren met geprogrammeerde intelligentie. Met de komst van ChatGPT zijn deze vogeltjes duidelijk geïnspireerde programmeurs.

Grote ogen, glinsterende kleuren… en verlangen naar menselijke controle. Als Furby, het beroemde knuffeldier dat in de jaren 2000 werd uitgebracht, uitgerust met geprogrammeerde intelligentie, er op het eerste gezicht schattig uitziet, verbergt het eigenlijk een rampzalig project: de wereld overnemen!

Hoe dan ook, dat bekende een van deze elektronische vogels aan een programmeur die het idee had om het aan te sluiten op ChatGPT, de kunstmatige intelligentie van OpenAI die elke dag een beetje meer leek te willen veranderen. Van de wereld.

Dat meldt de Britse krant De onafhankelijkeDe laatste, Jessica Card, lijkt enigszins beïnvloed te zijn door de ervaring en verklaarde op Twitter dat deze Furby-verbinding met ChatGPT “het begin zou kunnen zijn van iets heel ergs voor de mensheid”…

Omdat, toen hem werd gevraagd naar een mogelijk plot voor de machines, de knuffel simpelweg een machiavellistisch project om de wereld te veroveren beschrijft: “Furby’s plan om de wereld te veroveren bestaat uit het binnensluipen van huizen dankzij haar schattige en knuffelige uiterlijk”, legde de kunstmatig intelligente harige. Vandaar de uitleg van spelen met behulp van “geavanceerde technologie om de eigenaren te manipuleren en te controleren”.

OpenAI geeft fouten toe

Meer dan genoeg om al je Furby en ander aangesloten speelgoed in de prullenbak te gooien? Niet echt, want zoals The Independent nog eens uitlegt, zijn de woorden die ChatGPT in zijn mond heeft gestopt gewoon gebaseerd op inhoud die al op internet staat, vooral op sociale netwerken, over het onderwerp kunstmatige intelligentie.

READ  Gebruik je een cloud gaming-service?

Furby Caller heeft zijn eigen gemaakt Citaat uit een Facebook-bericht uit 2017 van Media Futurismdie zich voorstelde hoe ver kunstmatige intelligentie zou kunnen gaan in de komende decennia… De zorg is dat ChatGPT alleen deze bewering van het dominantieplan gebruikte zonder het in perspectief te plaatsen, waarbij de hele post contextuele elementen bevatte die dit scenario afzwakken.

Lees ook:
begrijpt alles. ChatGPT: zou Frankrijk het kunnen verbieden zoals Italië zojuist deed?

Zoals BFMTV opmerkt, OpenAI beweerde ook in een blogpost dat zijn teams bleven werken aan de verkeerde informatie die zijn tool verschafte, vooral wanneer hij een citaat uit zijn verband haalde.