Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Thomas Pesquet wordt de eerste Fransman die het bevel voert over het internationale ruimtestation

Hij zou het niet met veel tamtam vieren, met petit fours en champagne. Nee, alleen een belletje, een erfenis van de eerste die in 2000 in functie was, zal de kroning van maandag 4 oktober herdenken Thomas Bisket Als commandant van het International Space Station.

Een formaliteit in het internationale ruimtestation, want hij zal de 53e astronaut zijn met die titel. Maar voor de nationale trots is het een belangrijke dag omdat de astronaut van Normandische afkomst de eerste Fransman is die deze baan bereikt, en pas de vierde Europeaan.

Om 21:20 uur Parijse tijd zal hij de Japanse Akihiko Hoshied opvolgen, die afgelopen april de reis aan boord van de Crew Dragon maakte. Het is niet de eerste keer dat de macht wordt overgedragen tussen de twee mannen, aangezien laatstgenoemde afgelopen augustus symbolisch het olympische stokje overhandigde in de ruimte tussen Tokio en Parijs.

Chef aan boord in geval van nood

Deze nieuwe missie is niet alleen symbolisch. Als op aarde de vluchtdirecteur “nog steeds de ‘chef’ is, die alle operaties leidt”, verwijst naar de CNES, dan moet de gezagvoerder ervoor zorgen dat alle ISS-leden operationeel zijn. Hij moet er ook voor zorgen dat de besloten wereld van het station een rustige plek blijft waar de harmonie hoog is tussen de verschillende astronauten van verschillende nationaliteiten.

READ  Gaia biedt een ongeëvenaarde kaart van de Melkweg

Als er brand of een probleem zou zijn, zou Thomas Bisquet de hoed van zijn baas moeten opzetten en de operaties moeten leiden, met inachtneming van een heel specifiek bevel: het redden van de bemanning, het internationale ruimtestation en dan de missie. “Controle van het internationale ruimtestation. Het is een verantwoordelijkheid. Een grote verantwoordelijkheid en trots!”, zegt Frank de Winn, de eerste Europese astronaut die deze rol in 2009 op zich nam.

Een nieuwe missie voor de Fransen, die de volgende dag zijn gevoelens zullen kunnen bespreken met 200 leerlingen, van de basisschool tot de middelbare school, verzamelde zich in de Cité de l’Espace, voordat hij over een paar weken terugkeerde naar de aarde.