Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Thomas Pesquet werd de commandant van het internationale ruimtestation

Geplaatst op dinsdag 5 oktober 2021 om 11:29

Thomas Pesquet werd maandag de eerste Franse astronaut die het bevel voerde over het International Space Station (ISS), een verantwoordelijke positie die hij zal behouden tot zijn terugkeer naar de aarde, gepland voor november.

De astronaut van de European Space Agency (ESA) nam de leiding over van mede-Japanse teamgenoot Akihiko Hoshied (JAXA), die hem symbolisch de sleutel van het ruimtevaartuig overhandigde tijdens een on-site overdrachtsceremonie van NASA.

“Ik ben er trots op mijn land daar te vertegenwoordigen”, zei Thomas Bisquet, 43, die in april aan boord van het ruimtestation aankwam voor de tweede orbitale missie van zijn carrière.

Hij prees, in het Engels, “de actieve rol die Frankrijk heeft gespeeld in de verkenning van de ruimte en de luchtvaart”. “Bedankt aan alle besluitvormers, alle ingenieurs en alle troeven van de ruimtesector. Als je vandaag de eerste kapitein van een ruimtevaartuig wordt, ben ik dat heel erg aan jou verschuldigd”, vervolgde de voormalige luchtvaartmaatschappij, dit keer een piloot in het frans

“Je was een geweldige teamgenoot en je zou een geweldige leider zijn!” zei Akihiko Hoshide, die al vijf maanden het bevel voert over het internationale ruimtestation.

De Franse astronaut bedankte zijn Japanse collega voor zijn “fantastische werk”: “Nu is het mijn beurt om te proberen de missie veilig te houden, onze operationele missies te voltooien en degenen van wie we houden gezond en gelukkig terug te geven.”

In deze functie zal Thomas Pesquet verantwoordelijk zijn voor de zes andere leden met wie hij momenteel in het internationale ruimtestation ISS verblijft (drie Amerikanen, twee Russen en een Japanner), evenals drie nieuwe leden die zich voorbereiden op de start van Baikonoer in Kazachstan. Om bij het station te komen en daar de eerste speelfilm in een baan om de aarde te draaien.

READ  Er is net iets gecrasht op Jupiter

De commandant van het internationale ruimtestation is een persoon die dagelijks in contact staat met de aarde en moet zorgen voor een goede uitvoering van de taken die aan de astronauten zijn opgedragen (wetenschappelijke experimenten, onderhoudswerkzaamheden, enz.), in een goede atmosfeer.

In geval van nood, zoals brand of decompressie, heeft hij de volledige beslissingsbevoegdheid.

Deze taken zijn niet te vergelijken met het besturen van een vliegtuig, omdat het ruimtestation zelfstandig 400 km boven de aarde vliegt en geleidingsmanoeuvres vanaf de grond worden uitgevoerd.