The Belgians Abroad – Lille en Onana buigen over de Clermont Garden

(Belga) Lille en Amadou Onana hebben zaterdag met 1-0 verbluft in Stade Clermont als onderdeel van de 10e speeldag van de Franse Ligue 1. Het enige doelpunt in de wedstrijd werd gescoord door Vital Nsimba in de 32e minuut van de wedstrijd.

Vanaf de bank woonde de aanvoerder van Diablotins de openingsregistratie van het gebouw voor de eerste helft bij. Lille-coach Jocelyn Jorvenic besloot na het uur de middenvelder op te tillen in plaats van Benjamin Andre, maar de Franse kampioen kon de achterstand niet inhalen. Lille stopte in het klassement na drie opeenvolgende overwinningen behaald voor de interlandbreak. Met deze nederlaag blijft de Mastiff steken op 14 punten en wijst naar de achtste, een klein puntje van de beul vandaag. Aan Nederlandse zijde stond RKC Waalwijk met 2-2 voor in het Feyenoord Stadion. De bezoekers stonden vanaf het begin in de rij voor Dario van den Puig, voordat Shaun Adewey en Lenird Daniels in de 69e minuut speelden, en tien minuten later werden ze nagevolgd door Thierry Lotonda. In het klassement staat Walwijk dankzij dit punt uitgeschakeld tijdelijk op de 13e plaats met zeven eenheden, terwijl Feyenoord de vierde plaats deelt met 16 eenheden. (Belga)