The Belgians Abroad: Brighton en Trossard verslaan Manu, ex-Bourgeois scoren Cyril Ngong in Nederland

in Engeland

Brighton en Trossard verslaan Manchester United en Kasten scoort met Leicester

Brighton schrok zondag op de eerste speeldag van de Premier League met een 1-2 overwinning op Manchester United. Met “The Seagull” werd Leandro Trossard gewisseld in de 75e minuut. Brighton profiteerde van de vrijgevigheid van de verdedigende Manconianas in de eerste helft om op te schuiven met twee doelpunten, gepositioneerd door Pascal Gross (30, 39). Eric Ten Hag, de nieuwe coach van de “Rode Duivels” lanceerde Cristiano Ronaldo (53e plaats) en Manchester verlaagde de score door een eigen doelpunt van Alexis McAlister (68e plaats), maar Brighton verzette zich tegen het verzamelen van de drie punten.

Ondertussen scoorde Timothy Castagne het eerste Belgische Premier League-doelpunt van het seizoen in het 2-2 gelijkspel van Leicester tegen Brentford. The Red Devil versloeg een hoekschop van James Madison en opende de score (33) voordat Kiernan Dewsbury-Hall de voorsprong verdubbelde na de pauze (46). Bekijk hier het doelpunt van België!

Daarna verkleinde Evan Toni het Brentford-teken (62e plaats) voordat Joshua DaSilva laat in de wedstrijd de gelijkmaker maakte (86e plaats). Castagne speelde de hele wedstrijd voor “Foxes” net als Youri Tielemans.

In Frankrijk

In Frankrijk bleef Brecht Dejaijer op de bank tijdens de splitsing tussen Toulouse en Nice. En Thisis Dalinga bezorgde Toulouse de leiding (20) voordat Aaron Ramsay laat in de wedstrijd de gelijkmaker maakte (78e plaats).

Lens van zijn kant maakte een succesvolle start van het toernooi met een 3-2 overwinning op Brest. Liensoa wist te rekenen op een hattrick van Florian Sotoka (27, 62, 65), terwijl Harris Belkibelka (66) en Roman del Castillo (80) de score binnenhaalden. Staand met ‘Sang et Or’ werd Loïs Openda in de 76e minuut gewisseld, staand met Brest werd Noah Fadega in de 40e minuut gewisseld.

READ  Foot OM - Frankrijk: Payet is klaar voor Benzema's 'wax pumps'

in Nederland

Cyril Ngong, voormalig topscorer van Borouge, met Groningen, die meedoet tegen Volendam

Groningen deed zondag op de eerste dag van het Nederlands kampioenschap voetbal mee aan de challenge tegen Volendam (2-2). Naast Groningen maakte Cyril Ngong zijn eerste doelpunt van het seizoen voordat hij in de 66e minuut werd gewisseld. Francesco Antonucci speelde 79 minuten met Volendam. Na de openingstreffer van Ngong (2) verdubbelde Jürgen Strand-Larsen de voorsprong van Groningen (34) voordat Daryl van Megme de score verkleinde (38). Na rust scoorde Volendam de gelijkmaker via Benaissa Benamar (68e plaats).