Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tesla Model Y is al op weg om de bestverkochte auto ter wereld te worden

Tegen 2023 zou de bestverkochte auto ter wereld een elektrische auto kunnen zijn! Volgens Elon Musk is de Model Y nu al de meest winstgevende.

Wereldwijd is de elektrische auto nog steeds goed voor minder dan een op de tien verkopen. Tegen 2023 zou de best verkochte auto ter wereld echter een 100% elektrisch model kunnen zijn. De ben je hier Een Model Y zou deze plek van Toyota kunnen stelen. Merk op dat in 2021 niet meer de Corolla aan de leiding staat, maar de RAV4.

Het Japanse bedrijf verkocht vorig jaar 1,13 miljoen exemplaren van zijn SUV. De Y. model Het is nog ver van dat niveau… maar het vordert razendsnel. Deze toename komt op de hielen van de productiecapaciteiten van het merk.

Deze sprong is in 2022 met de ingebruikname van de fabriek in Berlijn (Duitsland), die precies de Model Y’s produceert. Tussen het toevoegen van een locatie en het verbeteren van de prijzen ten opzichte van anderen, gelooft Elon Musk dat het vanaf eind 2022 de capaciteit zou kunnen hebben om twee miljoen auto’s per jaar te produceren.


Lees ook
Verkoop van elektrische voertuigen: het spannende debuut van de Renault Megane tech e-car in juli 2022

Van de twee miljoen auto’s die gepland staan ​​voor 2023, zou een goede helft de Model Y moeten zijn. De SUV kan dus strijden om de eerste plaats in de ranglijst met Toyota’s… als alles goed gaat. Zo werd de Tesla-productie dit jaar verstoord door gezondheidsmaatregelen in China.

Als Tesla erin zou slagen, moet worden toegegeven dat het absoluut krankzinnig zou zijn. We zullen een fabrikant hebben die een model in de hoogste voertuigclassificatie ter wereld kan plaatsen, wat ook een elektrisch model is, 15 jaar na de lancering van zijn eerste product.

READ  The One Water Guild heeft geen algemeen directeur meer

Volgens Elon Musk wordt de Model Y dit jaar het omzetmodel nummer één, met een gemiddeld prijskaartje dat ruim boven dat van de Corolla ligt. De kosten bedragen bijvoorbeeld ongeveer 60 duizend euro in Frankrijk.