Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tennis: Arlonais Eric Lingg, vice-wereldkampioen


Aarlen keert terug uit Kroatië, waar hij deelnam aan het Wereldkampioenschap Veteranen en de makelaarsmedaille won.

Elk jaar worden de World Veterans Tennis Championships gehouden in een andere, vaak paradijselijke locatie, die meerdere banen moet hebben om 600 deelnemers uit 25 vertegenwoordigde landen te huisvesten. De meer dan 55-jarige Belgische delegatie verbleef twee weken in Umag, een charmant toeristisch stadje in Kroatië, badend in het blauwe water van de Adriatische Zee. Umag Tennis Center is vooral bekend vanwege het hosten van de ATP 250-kampioenschappen in het prachtige Goran Ivanisevic-stadion, gelegen aan de rand van een betoverende baai. De Belgische nationale selectie 2021 bestaat uit drie vrouwen en vier mannen, waaronder Eric Ling, een lid van de Arloni-familie verbonden aan RTC Arlon. Na deelname aan de naties en daarna de individuele evenementen, keerde hij terug uit Kroatië met een zilveren medaille, de enige teruggekeerd door de delegatie van zwart, geel en rood.

Eric Ling, je kleurtje verraadt je bekendheid in een land dat helderder is dan België. Komt het door de lange sessies op Umag Beach of de lange uren op de tennisbanen?

“Denk nog eens na. Deze wereldkampioenschappen worden op een zeer professionele manier georganiseerd (…)

READ  D1 - OL voor dames verslaat Bordeaux en wint de finale tegen Paris Saint-Germain