Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Telefoonfraude: Bank of France waarschuwt – Econostrum.info

Telefoonfraude: Bank of France waarschuwt – Econostrum.info

In Frankrijk vermenigvuldigen zwendelpraktijken zich en nemen ze vele vormen aan. Oplichters hebben vaak een voorsprong als het gaat om oplichting, vooral de meest kwetsbaren. Om te voorkomen dat de Fransen in onaangename situaties terechtkomen, heeft de Bank of France een waarschuwing voor deze zwendel gelanceerd.

En dus waarschuwt de financiële instelling in een persbericht op haar site het publiek voor “poging tot telefoonfraude met gebruikmaking van hun naam en telefoonnummer”. En de Bank of France verzekert dat om hun operaties te laten slagen, “ Oplichters doen alsof ze behoren tot medewerkers van Banque de France (vaak de fraudeafdeling) en vragen gecontacteerde personen om vermeend frauduleuze transacties te annuleren door in te loggen op hun persoonlijke gebied bij hun bank “.

Telefoonzwendel: hoe oplichters werken

Door de aanbevelingen van deze nepmedewerkers te implementeren Bank van Frankrijk, sluit de val voor de mensen met wie contact wordt opgenomen. ” Mensen (fraudeurs) valideren operaties voor fraudeurs.” Deze bank waarschuwt en maakt duidelijk dat ” Deze oplichters hebben meer geloofwaardigheid omdat ze het echte nummer van de Banque de France kunnen weergeven op het telefoonscherm van de opgebelde persoon en ze de persoonlijke gegevens van hun slachtoffer bewaren, met name zijn bankgegevens.” Om niet in deze val te trappen, benadrukte de Bank of France dat ” solliciteer niet nooit Bankgegevens, persoonlijke informatie doorgeven of banktransacties valideren/annuleren.”

Deze organisatie legt echter niet uit hoe deze oplichters aan persoonlijke informatie zijn gekomen en hoe ze het banknummer op de telefoons van de gecontacteerde personen hebben kunnen weergeven.

READ  Demonstranten dwongen de toegang tot La Samaritan om hogere lonen te eisen, wat leidde tot de sluiting van de winkel

Hoe voorkom je bedrog?

De Banque de France legt mensen die het slachtoffer zijn van dit soort fraude de te volgen procedures uit. U begint door uw bank te bellen en frauduleuze transacties snel te melden. Deze mededeling moet uiterlijk 13 maanden na de datum van aftrek worden gedaan. Indien de vestiging van de incassant er echter buiten valtEuropeese Unie Of de Europese Economische Ruimte, de Bank of France geeft aan dat de termijn korter is. De bank stelt ook dat bij een dergelijke fraude Uw bank moet het afgeschreven bedrag terugbetalen. Bij een geschil ligt de bewijslast bij de Bank. Om te weigeren u te vergoeden, moet de bank aantonen dat u bijzonder nalatig bent geweest bij het bewaren van uw bankafschriften.