Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tegenpolen trekken elkaar niet meer aan

Er zijn veel Amerikaanse series op de middelbare school waarin de beste leerling van de klas verliefd wordt stoute jongen Vanaf de laatste klas, waar de ietwat verlegen wereld verliefd wordt op een tienermeisje dat slecht is in wiskunde. In de Populaire en mediacultuurRadicaal verschillende mensen lijken samen te komen door de kracht van liefde. Je kent waarschijnlijk zelfs een paar stellen die perfect aan die beschrijving voldoen en wiens langdurige relatie geweldig is.

naar mij BBCEn de Jessica Klein Ik raakte geïnteresseerd in dit idee ontvangen. Hoewel het ingewikkeld is om de exacte oorsprong van het aforisme te achterhalen, vond de journalist er sporen van in Het werk van socioloog Robert F. lier. In 1954 werkte hij aan “De zoektocht naar integratie in partnerselectie»dit betekent bijvoorbeeld dat: Introverte mensen zijn meer geïnteresseerd in extraverte mensen om door te worden beïnvloed. Tien jaar later, een psycholoog Don Byrne besluit Het tegenovergestelde: we hebben de neiging een voor ons onbekende persoon te waarderen als we in hem eigenschappen zien die vergelijkbaar zijn met de onze.

In 2017 bestudeerde psychologieprofessor Angela Ban 1500 paren en ontwikkelde een Statistisch meetsysteem Om te bepalen of de twee partners vergelijkbaar zijn in termen van gedrag en waarden, recreatieve activiteiten of alcoholgebruik. Gemiddeld delen ze 86% van de gemeten variabelen, zonder dat de duur van de relatie de uitkomst beïnvloedt.

Ook ontdek je dat koppels de minste overeenkomsten hebben op persoonlijkheidsniveau. Door rekening te houden met de meting van de persoonlijkheid van de “big five” of “Vijf geweldige persoonlijkheidskenmerken» (openheid, nauwgezetheid, extraversie, vriendelijkheid en neurose), merkt Ban op dat sommige groepen zeer zeldzaam zijn of minder goed lijken te functioneren:Twee mensen die erg dominant zijn, zullen het moeilijk vinden om met elkaar om te gaan, en dit is waar complementariteit of “paradoxale aantrekkingskracht” in het spel komt.»

READ  Meer dan 5000 nieuwe gevallen in 4 dagen

In hetzelfde jaar, een Onderzoek door psycholoog Youyou Wu Hij suggereert – door de Facebook-profielen van 1.000 echtgenoten en 50.000 vrienden te bestuderen – dat tegenstellingen helemaal niet aantrekken, zelfs niet als het om persoonlijkheid gaat.

Dating-apps hebben de neiging om dit te benadrukken. In 2020, op Tinder, vermeldt Black Lives Matter-beweging» of BLM, een merk ter ondersteuning van de Amerikaanse antiracismebeweging, vermenigvuldigd met 55. Deze aantekeningen worden vaak gebruikt om aan te geven dat het voor een persoon onmogelijk is om een ​​afspraak te maken met iemand die de beweging niet steunt.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Bovendien verzamelen de algoritmen die in de meeste van deze apps worden gebruikt mensen die deelnemen aan: dezelfde interesses. In 2016, de tijd van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, Meerdere toepassingen Kiezers voor Donald Trump. Op OkCupid moet u door u te registreren een vragenlijst invullen waarmee u kunt aangeven (als de persoon dat wenst) Politieke mening, en haar interesse in feminisme, ecologie, enz. “Dit oude gezegde is misschien op weg om te verdwijnenzegt de journalist.