Inserm meldt dat er in Frankrijk tussen de 130.000 en 270.000 mensen lijden aan het chronisch vermoeidheidssyndroom. Deze myalgische encefalomyelitis, die zich uit in ernstige en aanhoudende vermoeidheid, treft vooral vrouwen. In dit artikel zullen we de oorzaken van dit syndroom onthullen, evenals de symptomen die niet mogen worden genegeerd.

Chronisch vermoeidheidssyndroom

Inserm biedt zelfs enkele verklaringen over het chronisch vermoeidheidssyndroom. Om dit te doen, vergelijkt het ons vermogen met dat van de batterij, vergelijkbaar met dat van een telefoon. Een persoon met deze myalgische encefalomyelitis eindigt met een defecte batterij. Met andere woorden, Zelfs met het gemak wordt hij na bestelling niet volledig opgeladen en ontladen op volle snelheid.

In die zin is het dat ookPathologie is nog onbekend, wat de diagnose erg moeilijk maakt. Patiënten weten niet wat ze werkelijk ervaren. Dr. Ghaly bevestigt ditHet is geen psychosomatische aandoening.

Symptomen die u niet mag negeren

Het chronisch vermoeidheidssyndroom manifesteert zich inderdaad Moe voelen na het sporten. Het kan gebeuren na een paar uur of na fysieke, emotionele of intellectuele inspanning. Slaapstoornissen zouden u ook moeten waarschuwen, of het nu gaat om slapeloosheid of hypersomnie.

Bovendien veroorzaakt het ook myalgische encefalomyelitis Cognitieve stoornissen. Het manifesteert zich als een gevoel van hersenmist met een slechte concentratie of geheugen. Ook, orthostatische intolerantieDe patiënt kan niet lang staan. Het kan ook deze onbekende ziekte zijn geassocieerd met Fibromyalgie of prikkelbare darmsyndroom.

READ  Volgens professor Mahmoud Zureik kregen scholen aan het begin van het academiejaar onvoldoende middelen om de verspreiding van COVID-19 te beperken.

De wortel van deze chronische vermoeidheid

In feite komt het chronisch vermoeidheidssyndroom voort uit de associatie tussen vermoeidheid en pro-inflammatoire cytokines. Deze ziekte kan ook vandaan komenMitochondriën schade. Dit zijn de krachten van onze cellen.

In die zin wordt het begin van myalgische encefalomyelitis vaak geassocieerd Besmetting. maar ook Fysieke of emotionele stress, anesthesie
Deze ziekte kan iedereen treffen. Maar, Vrouwen hebben drie tot vier keer meer kans om het te krijgen dan mannen. Het raakt ook Ideale patiënten, zeer actief en gevoelig.