Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Studenten verstoren actie tegen homofobie door ‘Allahu Akbar’ te roepen

Studenten verstoren actie tegen homofobie door ‘Allahu Akbar’ te roepen

Een actie tegen homofobie, georganiseerd met de hulp van de stad Genk in een van de hogescholen, werd donderdag verstoord door studenten die ‘Allahu Akbar’ riepen.

Voor homofobie is geen plaats in GenkHet gemeentehuis van Genk (gelegen in de provincie Limburg in Vlaams-België) en het Atlas College reageerden unaniem, naar aanleiding van een incident donderdag. Terwijl de school met hulp van de stad een anti-homofobie-workshop organiseerde op het schoolplein, verzamelden zich tientallen leerlingen rond de stand van de LHBT-vereniging.”Eiken Genx Will AndersEn hij viel de agenten van het gemeentehuis en een vrijwilliger van het Genootschap gewelddadig aan met geschreeuw.Allah is de grootste“.

Een video, die op grote schaal wordt gedeeld op sociale netwerken, toont een groep vijandige studenten die grote schade aanrichten rond het platform. Op de Nederlandstalige nieuwssite VRT NieuwsEen medewerkster van het gemeentehuis die naast de vereniging aanwezig was, getuigde:Een groep jonge mannen begon ons uit te lachen. Er kwamen steeds meer studenten, uiteindelijk waren het er een stuk of honderd. Ze schreeuwden tegen ons, gooiden flessen naar ons en spuugden op regenboogharten die op het podium waren uitgestald“.

Hoogleraren probeerden toen tussenbeide te komen tot het einde van de pauze, specificeert deze vrijwilliger, maar die rust kon niet terugkeren totdat de studenten terugkeerden naar de klas.

De burgemeester van Genk, Wim Dreis, gaf aan aangifte te zullen doen bij de politie. “Agressie richting ons personeel en tegen een OGWA-vrijwilliger is niet acceptabel. Er moet altijd respect zijn, ook als we het niet eens zijn“Dat deed hij”, zei collegedirecteur Christel Schippers van haar kant.ik was geschokt“Met deze maatregelen”onaanvaardbaar”En hij beloofde, in contact met de stad, in dialoog te gaan met de discipelen.

READ  Bij twee schietincidenten in Rotterdam zijn zeker twee doden gevallen en is één verdachte aangehouden