Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

'Strafdaad': verontrustende FBI-brief ontvangen door passagiers van Boeing 737 MAX-vliegtuig waarvan de deur tijdens de vlucht werd afgescheurd

'Strafdaad': verontrustende FBI-brief ontvangen door passagiers van Boeing 737 MAX-vliegtuig waarvan de deur tijdens de vlucht werd afgescheurd

Volgens de FBI waren de passagiers van de Boeing 737 MAX, waarvan de vluchtdeur halverwege de vlucht werd gescheiden, het slachtoffer van een ‘criminele daad’.

Op 5 januari verloor een Boeing 737 MAX, bestuurd door Alaska Airlines, met 171 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord, halverwege de vlucht zijn vluchtdeur.

Een klein aantal mensen raakte lichtgewond en het onderdeel van het apparaat werd de volgende zondag gevonden in een park in Portland, VS.

“We hebben u geïdentificeerd als een potentieel slachtoffer van een misdrijf.”

Terwijl het ministerie van Justitie begin maart een strafrechtelijk onderzoek opende, liet de FBI de vluchtpassagiers via e-mail weten dat ze mogelijk al eerder het doelwit waren geweest.strafbaar feit” Volgens informatie gepubliceerd op vrijdag 22 maart 2024 door Seattle-tijden, Eerder gekopieerd HuffPost.

In het door laatstgenoemde onthulde document schreef een politieagent: “Ik neem contact met u op omdat we u hebben geïdentificeerd als een potentieel slachtoffer van een misdrijf.

Hij voegt er in deze brief aan toe:Een strafrechtelijk onderzoek kan een langdurige onderneming zijn en om een ​​aantal redenen kunnen we u op dit moment niet op de hoogte houden van de voortgang ervan.

Ontbrekende schroeven

Uit de eerste conclusies van het vooronderzoek, uitgebracht op 6 februari, bleek dat de schroeven die de deur van het apparaat moesten sluiten, ontbraken. De Transportation Safety Board (NTBS), die verantwoordelijk is voor het onderzoek, stelde vast dat er rond bepaalde gaten geen sprake was van corrosie of vervorming “Geeft aan dat vier schroeven die bedoeld waren om te voorkomen dat de dekseldeur omhoog ging, ontbraken voordat deze bewoog.”.

Het verlies van deze “bovendeur” voor Alaska Airlines tijdens de Amerikaanse vlucht heeft de kwestie van de betrouwbaarheid van Boeing's vliegtuigen doen rijzen, met name de referentie 737 MAX, het best verkochte model van het bedrijf.

READ  De gespannen dialoog tussen een Iraanse journalist en Tyler Adams / WK 2022 / Gr. B / Iran-VS / SOFOOT.com