Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Stijgende besmettingsgevallen in de Atlantische Pyreneeën: ‘We houden de situatie nauwlettend in de gaten’ bevestigt ARS 64

Nemend het (slechte) voorbeeld van Pyrénées-Atlantiques over de recente toename van incidentie, De regeringswoordvoerder, Gabriel Attal, heeft ons niets geleerd. Maar ze wees op waarschuwingssignalen waar aandacht aan moet worden besteed om waakzaam te blijven ondanks de voortgang van de vaccinatie.

Toen hem daarna werd gevraagd, heeft de directeur van het departement van het regionale gezondheidsagentschap, Maricho Blanzaco, ons al verzekerd van de noodzaak van “extreme waakzaamheid” in het licht van deze situatie, “die we nauwlettend volgen”.

In een paar dagen, laten we niet vergeten, het infectiepercentage daalde van 70 naar 110. Is het speciale geval van La Soule, dat de afgelopen dagen werd genoemd, met een percentage van 450 de enige reden? “Gedeeltelijk. We zien ook overal een stijgend percentage, meer in Baskenland dan in BernLet op Maritxo Blanzaco.

Ook het fenomeen verdringing, vooral aan de kust, met (verlengde) zonnige dagen, een fenomeen dat een jaar geleden in de zomerperiode werd waargenomen, kan een effect hebben.

“Als we gevallen vinden, is dat ook omdat onze afdeling degene is die blijft controleren (meer dan 26.000 gevallen in één week, noot van de redacteur). Het ligt boven het landelijk gemiddelde. Hoe meer we zoeken, hoe meer we vindenDe ARS 64-directeur merkt op.

Er is geen Indiase variabele

In de Pyreneeën-Atlantische Oceaan zijn er nu een twintigtal groepen, “voornamelijk op scholen. Er zijn 70 gesloten klassen”. Een aantal dat snel kan oplopen, want één zaak is genoeg om een ​​klas een week te sluiten.

Over de varianten vertelt Marixtu Blanzaco onsco Dat er geen geval is van het Indiase alternatief Het werd onthuld in 64.

READ  Een stijging voor de start van het schooljaar

Het enige dat de gezondheidsautoriteiten geruststelt, is dat de aantallen in het ziekenhuis nog steeds stabiel zijn.

Tegelijkertijd besloot gouverneur Eric Spitz, in het licht van de toenemende verspreiding van het virus, de controleactiviteiten te versterken, “Vooral in restaurants, drankgelegenheden en sportscholen en op de openbare weg om luidruchtige feestelijke bijeenkomsten te vermijden en de naleving van de avondklok te waarborgen.”