Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Steun van 100 euro: nieuwe bonus uit te betalen vanaf 1 januari, wie doet mee?

De regering implementeert verschillende waarschuwingen om de Fransen te helpen bij het omgaan met inflatie. Dat laatste betekent met name de stijging van de brandstofprijzen. Om het nieuwe jaar goed te beginnen, Sommige begunstigden ontvangen een subsidie ​​van € 100. Waar gaat het in dit geval precies over?

Nationaal plan “dagelijks autogebruik”

Volgens de website van het Franse ministerie van openbare dienst, Dit is een nieuwe hefboom. Dit is nodig voor Vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Wel is het bedoeld om carpoolen te stimuleren.

Daarom heet het het Nationaal Plan “dagelijks autogebruik”. Het doel is om te passen Van 900.000 dagelijkse autoritten naar 3 miljoen in 2027. Deze nieuwe augmentatie is gericht op mobiliteit.

Biedt een hulpmiddel van 100 euro Voor automobilisten die vanaf 1 januari 2023 gaan carpoolen voor korte afstanden.. afbetalen Het zal in de vorm van contant geld zijn of coupon en het zal geleidelijk gebeuren.

Eigenlijk is dit wat definieert Overheidswebsite voor progressief betalen Uit de carpoolbonus voor 2023:

 • de eerste Betaal 25 euroHet moet uiterlijk 3 maanden na de eerste reis worden uitgevoerd om de auto te gebruiken
 • een seconde Betaal 75 euro Ze wordt uitgevoerd uiterlijk 3 maanden na de voltooiing van de tiende deelautorit

Enkele voorwaarden om te respecteren

Hiervoor moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan Profiteer van dit landelijke plan “dagelijks autogebruik”. Hiervoor heb je nodig:

 • Je beschikt over een rijbewijs
 • Maak je eerste rit met chauffeur in 2023. Verdien dan nog eens 9 in de komende 3 maanden.
 • Reis niet verder dan 80 kilometer in Frankrijk
 • Maak gebruik van een gekwalificeerde carpooler
READ  MBF Aluminium Foundry onder gedwongen liquidatie brengen

Inderdaad, de overheid Keuze uit meerdere platformen voor autodelen. Om te profiteren van de steun van € 100, moet u via een van deze operatoren gaan. Onder deze: BlaBlaCar Daily, Coopgo, Ecov, La roue verte, Mobicoop, Karos, Klaxit en Ynstant.

Kies echter een van deze platforms om uit te voeren Uw carpoolreizen vanaf 1 januari 2023. Zo krijgt u een tegemoetkoming van 100 euro, als duidelijk is dat u aan de overige gestelde eisen voldoet. Deze bonus ontvang je rechtstreeks van de betreffende operator.

Merk op dat de operators degenen zijn die de details zullen definiëren. dat zal je niet zijn U komt niet meer in aanmerking voor de steun van € 100 Als u profiteert:

 • brandstof bonnen
 • Cadeaubonnen als onderdeel van het energiebesparende certificeringsprogramma BlaBlaCar, Klaxit en Karos van de afgelopen drie jaar

Financiële prikkels van lokale overheden

Sommige lokale autoriteiten bieden chauffeurs en passagiers financiële prikkels om carpoolen aan te moedigen. In werkelijkheid :

 • Passagiers kunnen gratis of voor een paar dagen gebruik maken van de autobegeleiding
 • Chauffeurs ontvangen een bonus voor elke vervoerde persoon. In 2023 rondt het rijk, uitgaande van het principe 1 euro van de staat voor 1 euro van de samenleving, deze financiële hulp af.

Ter informatie: autodelen is een effectieve manier om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Deze praktijk maakt het mogelijkBespaar 6 kg CO2 per rit. Op het moment dat u deze tekst leest, wordt het aandeel van het autogebruik voor woon-werkverkeer geschat op ongeveer 3%.

Wat u moet weten over carpoolen

Autogebruik is Gedeeld gebruik van het voertuig door een niet-professionele bestuurder met een of meer passagiers. Het doel is om de aanvankelijk door de bestuurder geplande route geheel of gedeeltelijk af te leggen. De beloning voor deze praktijk mag niet buiten het delen van reiskosten liggen.

READ  De staat lanceert de hernationalisatie van het EOF

Auto gebruik Het is anders dan het openbaar vervoer. Of het nu gaat om collectief openbaar vervoer (openbaar vervoer) of particulier openbaar vervoer (taxi en VTC)! Er zijn twee basiscriteria die de twee toepassingen onderscheiden:

 • Geautoriseerde financiële stromen: kostendeling alleen voor autogebruik.
 • Reden van de rit van de bestuurder: In het kader van autodelen is de rit in eerste instantie bedoeld voor persoonlijk gebruik van de bestuurder.

Aan deze twee criteria moet worden voldaan om te carpoolen. Anders, Het wordt een professionele bezigheid Ze vallen binnen het specifieke wettelijke kader voor het openbaar personenvervoer. Dit is wat het artikel zegt L. 3132-1 Uit de overdrachtscode:

“Gezamenlijk gebruik van een gemotoriseerd landvoertuig door een bestuurder en een of meer passagiers, kosteloos, met uitzondering van kostendeling, als onderdeel van een reis die de bestuurder voor eigen rekening maakt.”

Inclusief autogebruik 4 soorten excursies :

 • Die op zeer korte afstand: tot 20km
 • Thuiswerken zijn de zgn “Elke dag te kort van korte afstand” : tussen 20 en 80 km. Ze zullen vertegenwoordigen 6 miljard passagierskilometerswat om deze reden ongeveer 10% van alle reizen is.
 • Die zijn van een middellange afstand
 • Persoonlijke reizen over lange afstanden (exclusief vliegtuigen). Ze zullen vertegenwoordigen 3,5 miljard kilometer afgelegd. Dit vertegenwoordigt 1,6% van de langeafstandsvluchten.

Voordelen van carpoolen

Er zijn stereotypen die blijven bestaan ​​en de ontwikkeling van carpoolen belemmeren. Er zijn zelfs mensen die denken dat het te restrictief, onbetrouwbaar of niet winstgevend genoeg zal zijn. Het is echter een kans om de levenskwaliteit te verbeteren en de uitdagingen van het dagelijkse woon-werkverkeer aan te gaan.

READ  Een nieuwe oproep tot loonstaking in Decathlon

aan de gebruiker

Autogebruik:

 • Verhoogt de koopkracht. Stel dat de chauffeur van de werknemer 30 kilometer van zijn werkplek woont. Door dagelijks auto’s te delen, afgewisseld met een buurman of collega, kan hij besparen ongeveer 2.000 euro per jaar.
 • Draagt ​​bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. alleen het individuele voertuig vertegenwoordigen Meer dan 15% van de uitstoot van broeikasgassen In Frankrijk. Door een auto te delen, halveert u de CO2-uitstoot van uw reis.
 • Het stelt je in staat vrij te bewegen. Bij gebrek aan openbaar vervoer zorgt het gebruik van deelauto’s voor een gemeenschappelijk aanbod van mobiliteit. Het geeft ook toegang tot vervoer voor Die geen auto hebben of niet kunnen rijden.
 • Verbetert het gebruiksgemak bij dagelijks transport.

aan de gemeenschap

Autogebruik is toegestaan ​​voor:

 • Congestie verminderen, maar ook parkeerwinst opleveren.
 • Lagere overheadkosten voor gemeenschappen.
 • Luchtverontreiniging van grote steden verminderen.
 • Voor een concreet voorbeeld van regionale solidariteit.

Bron : Maria Frankrijk