Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sterrenchef Michel Troagros eiste 1,6 miljoen euro van zijn verzekering, en justitie “weigert” zijn verzoek.

Hij eiste 1,6 miljoen euro van zijn verzekeringsmaatschappij Allianz na verliezen geleden door de sluiting van twee instellingen tijdens de gezondheidscrisis.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

Rechtbanken hebben sterrenchef Michel Troagros ontslagen, meldt woensdag Frankrijk Bleu Saint-Etienne Loire. Hij eiste een schadevergoeding van 1,6 miljoen euro van zijn verzekeringsmaatschappij Allianz, om een ​​deel van zijn operationele verliezen als gevolg van de gezondheidscrisis te dekken. Na op 16 juni onder advies te zijn geplaatst, heeft de rechtbank van koophandel van Rouen (Loire) op woensdag 15 september uitspraak gedaan.

De chef vroeg dit bedrag voor twee van zijn etablissementen: Restaurant Le Central in Roanne en La Maison Troisgros, een driesterrenhotel-restaurant ook in Loire, Ouches. Ze zijn 10 maanden gesloten, van voorjaar 2020 tot eind 2020 – begin 2021.

Michel Troisgros zal € 5.000 aan proceskosten moeten betalen aan Allianz. Hij is “gefrustreerd” met deze uitspraak van de rechtbank en zal binnen de komende 10 dagen beslissen of hij al dan niet in beroep gaat. Hij zou graag andere restaurateurs raadplegen die ook door Allianz zijn verzekerd om te beslissen welke follow-up moet worden geserveerd.

Hij wilde gecompenseerd worden voor een deel van de verliezen die tijdens de eerste opsluiting waren opgelopen, maar de rechtbank “Weigert alle claims“.De verzekeringsmaatschappij heeft een clausule in het contract bevestigd waarin compensatie wordt uitgesloten.”Wanneer de sluiting het gevolg is van een massale sluiting van vestigingen in dezelfde regio of op landelijk niveau“.

READ  Brigitte Macron: Heb je je toevlucht genomen tot plastische chirurgie?

volgens blauw Frankrijk Saint-Étienne Loire, Michel Troagros had een akkoord bereikt met een andere verzekeringsmaatschappij, AXA, voor zijn restaurant Colline du Colombier in Iguerande, in Saône-et-Loire.